Korona Hauho Lammi Tuulos

Kanta-Häme koronan kakkosvaiheeseen

Keski-Hämeen koronauutiset

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä käsitteli kokouksessaan torstaina 25. helmikuuta koronavirustilannetta sen jälkeen, kun valtioneuvosto oli ilmoittanut Suomen siirtyvän jälleen poikkeusoloihin.  Myös Kanta-Hämeessä koronatartujen määrän kasvu on ollut jyrkkää viikkojen 7 ja 8 välillä, ja sairaanhoitopiirissä otetaankin heti käyttöön uusia leviämisvaiheen suosituksia valtioneuvoston linjausten mukaisesti. Etelä-Suomen aluehallintovirasto tekee omalta osaltaan päätöksiä uusista määräyksistä ensi viikolla.

Uudet leviämisvaiheen suositukset ja rajoitukset

  • Epidemiatason 2 toimet ovat voimassa 28.3. saakka ja tulevat voimaan heti, jollei erikseen mainita.
  • Kokoontumisrajoitus yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten osalta on maksimissaan kuusi (6) henkilöä.
  • Maakuntaryhmä suosittaa yksityistilaisuuksien osalta maksimimääräksi niin ikään kuusi (6) henkilöä.
  • Vähintään kahden metrin turvavälit sisätiloissa (tartuntatautilaki 58d §) velvoittamaan julkisia ja yksityisiä toimijoita.
  • Yläasteet ja toisen asteen opetus siirtyvät etäopetukseen viimeistään 8.3. alkaen. Välttämätön lähiopetus sallitaan.
  • Yli 12-vuotiaiden osalta ryhmäharrastustoiminta suositetaan keskeytettäväksi.
  • Julkisia tiloja suositellaan suljettaviksi mahdollisuuksien mukaan.
  • Valtioneuvosto säätää ravintolatoimintaa koskevista rajoituksista 8.-28.3. väliselle ajalle.

Tarkennuksia rokotusjärjestykseen

Kanta-Hämeessä on aiheuttanut sekaannusta THL:n rokotusohjeistus, jonka mukaan ensimmäisten rokotusryhmien yhteydessä voidaan rokottaa myös samassa taloudessa asuvat omaishoitajat ja ikääntyneet. Alun perin ohjeistuksessa ei ollut määritelty ikääntynyt-termiä lainkaan.

— Kunnat painottivat alkuun omaishoitajuutta, eikä kaikille samassa taloudessa asuville ikääntyneille annettu rokotusaikaa. Maakuntaryhmässä määritettiin 18.2. ikääntyneeksi yleisesti hyväksytty määritelmä ikääntyneeksi eli yli 65-vuotiaat, ja tieto päivitettiin kuntien yhteiselle koronarokotuksetkantahame.fi –sivulle. THL kuitenkin päivitti sitten heti perään maanantaina 22.2. ikääntyneen määritelmäksi yli 70-vuotiaat. Tämä määritelmä helpottaa rokotteiden järjestämistä, sillä tällöin molemmat saavat saman rokotteen. Nyt mekin päivitämme linjan THL:n mukaiseksi, ja toivottavasti ajanvaraus saadaan nyt vihdoin pelaamaan myös tältä osin, johtajaylilääkäri Sally Leskinen selvittää Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin tiedotteessa.

Kanta-Hämeessä henkilön ikä määritellään syntymäpäivän mukaan, ei syntymävuoden.

 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat