Korona Hauho Lammi Tuulos

Kanta-Hämeen kokoontumisrajoitukset jatkuvat 10.1. asti — yli 10 hengen tilaisuudet kielletty, pienempiäkin tulisi välttää

Keski-Hämeen koronauutiset

Aluehallintovirasto on odotetusti jatkanut Kanta-Hämeen koronarajoituksia vuodenvaihteen yli. AVIn päätöksen mukaan Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alue on alueellisen koronakoordinaatioryhmän arvioiden mukaan edelleen koronaepidemian leviämisvaiheessa, minkä vuoksi Etelä-Suomen aluehallintovirasto jatkaa alueen yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia koskevia rajoituksia 10.1.2021 asti. Kaikkia kokoontumisia on syytä välttää aina, kun se on mahdollista.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston 17.12. tekemien päätösten mukaan kaikki yli 10 (kymmenen) hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisä- ja ulkotiloissa on kielletty Kymenlaakson ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla. Päätökset ovat voimassa 21.12.2020-10.1.2021, ja niillä jatketaan kokoontumisrajoituksia, jotka ovat olleet alueilla voimassa 1.12. alkaen.

Aluehallintovirasto suosittelee painokkaasti välttämään kaikkia fyysisiä kokoontumisia, joita ei ole pakko järjestää. Enintään 10 hengen kokoontumisia voi järjestää, mutta tällöinkin on noudatettava ehdottoman tarkasti ja kaikilta osin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä,  Näistäkin tilaisuuksista tulisi järjestää ainoastaan aivan välttämättömimmät kokoontumiset, kuten lakisääteiset ja sääntömääräiset yhtiöiden ja yhdistysten kokoukset. Kokouksia suositellaan järjestettäväksi etäyhteydellä aina kun se on mahdollista.

Kokoontumisrajoitukset perustuvat epidemiologiseen tilannearvioon ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen lausuntoon suositeltavista toimista epidemian eri vaiheissa. Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin koordinoima koronatilanneryhmä ilmoitti 10.12. alueen olevan edelleen epidemian leviämisvaiheessa ja tautitilanteen heikentyneen viime viikkojen aikana. Sairaalahoidon tarpeen ennustetaan kasvavan alueella. Nykyisiä kokoontumisrajoituksia on välttämätöntä jatkaa, jotta tautitilanne voidaan saada hallintaan ja tartuntamäärät selkeään laskuun. Jos alueiden tautitilanne muuttuu merkittävästi, aluehallintovirasto voi tehdä uusia päätöksiä kokoontumisrajoituksista.

Kaikkia ylimääräisiä lähikontakteja tulisi välttää

Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös koskee yleisötilaisuuksia, kuten markkinoita, konsertteja, teatterinäytöksiä ja urheiluotteluja, joissa on yleisöä. Aluehallintoviraston toimivalta ei ulotu yksityisiin tilaisuuksiin, kuten illanviettoihin tai perhejuhliin, eikä normaaliin, jatkuvaluonteiseen palvelutoimintaan. Myöskään viranomaisten kokoukset, kuten kunnanvaltuuston, -hallituksen ja lautakuntien kokoukset, eivät kuulu rajoitusten piiriin. Nämäkin suositellaan järjestettävän etäkokouksina.

Sairaanhoitopiirit ja kunnat ovat antaneet eri toimijoille ja yksityishenkilöille suosituksia mm. aluehallintoviraston määräysten ulkopuolelle jäävien tilaisuuksien ja palvelutoiminnan järjestämisestä sekä maskien käytöstä, joita jokaisen on syytä noudattaa omalta osaltaan. On erittäin tärkeää, että jokainen meistä noudattaa erityistä varovaisuutta ja huomioi viranomaisten antamat suositukset ja ohjeet, jotta epidemiatilanne saadaan hallintaan. Kaikki lähikontaktit toisiin ihmisiin, jotka eivät ole välttämättömiä, on syytä jättää tässä tilanteessa pois.

Tagit

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski