Korona Hämeenkoski Hauho Lammi Tuulos

Kanta-Hämeessä eilen 32 uutta koronatartuntaa, Päijät-Hämeessä 31

Keski-Hämeen koronauutiset

Torstain 11.3. aikana Kanta-Hämeessä todettiin sairaanhoitopiirin ilmoituksen mukaan 32 uutta COVID-19-tartuntaa, mikä on alueen korkein päiväkohtainen määrä koko epidemian aikana. Tapauksista 17 on Hämeenlinnan seudulta, 12 Riihimäen ja kolme Forssan. Potilaista kuusi on sairastunut karanteenin aikana, viisi tartuntaa liittyy abiturienttien illanviettoihin, kaksi on jäljitetty muiden maakuntien alueille ja neljä tartuntaa on Hämeenlinnan seudulla olevan hoivalaitoksen työntekijöillä. Lukuisien tartuntojen jäljitystä tehdään yhä.

Koronavirustartunnalle on mahdollisesti voinut altistua Hämeenlinnassa Hämeensaaren McDonalds-ravintolassa lauantaina 6.3. kello 11-17 ja sunnuntaina 7.3. kello 6-14 sekä Tiiriön Prismassa maanantaina 8.3 kello 14-15 ja kello 16-16.30 välisenä aikana. Näinä aikoina em. paikoissa asioineita henkilöitä pyydetään tarkkailemaan terveydentilaansa huolellisesti kahden viikon ajan mahdollisesta altistuksen ajankohdasta ja hakeutumaan testeihin omaan terveyskeskukseensa, jos infektio-oireita ilmaantuu.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella on eilen varmistettu 31 koronavirustartuntaa. Lisäksi tänään on varmistunut jo 18 uutta tapausta.  Sairaalahoidossa on Päijät-Hämeessä tällä hetkellä 11 koronaviruspotilasta, joista yksi on tehohoidossa.  

Lahdessa Kuntokeskus K&M:ssä 8.3. klo 11–13 asioineet ovat voineet altistua koronavirukselle. Kyseisenä aikana paikalla asioineita kehotetaan seuraamaan vointiaan ja tarvittaessa hakeutumaan herkästi koronatestiin, jos oireita ilmenee. 

Osa positiivisista koronanäytteistä menee jatkoselvitykseen koronavirusmuunnosten havaitsemiseksi. Helmikuun viimeisellä viikolla on tutkittu Päijät-Hämeestä 15 näytettä, joiden vastaukset saatiin eilen. Näytteistä kahdeksan eli 53 prosenttia oli brittimuunnosta. Brittimuunnos ol isiis  jo tuolloin viruksen päämuoto myös Päijät-Soten alueella. Muunnos on noin 50 prosenttia nopeammin leviävä ja ilmeisesti myös noin 50 prosenttia useammin vaikean taudin aiheuttava muunnos. 

— Epidemia on nopealiikkeinen. Viime päivien kasvu tapausmäärissä on selvä muutos ylöspäin. Tilanne on hankaloitunut myös sairaalaan tulevien potilaiden osalta. Sairaalahoitoon tulee potilaita, joilla ei ole ennen hoitoon hakeutumista todettu koronavirustartuntaa. Pyydämme edelleen, että jokainen ottaa vastuun epidemiatilanteen hillitsemiseksi. Pyydämme, että välttäisimme ruokakuntamme ulkopuolisia kontakteja. Se on tärkein keino, jolla saamme tapausmäärien nousun kuriin. Rokotuskattavuus parantuu viikko viikolta. Kesä lähestyy ja kausivaihtelu auttaa tilannetta, toteaa johtajaylilääkäri Tuomo Nieminen yhtymän tiedotteessa.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat