Ajankohtaista Korona Keski-Häme

Kanta-Hämeessä kaksi uutta tartuntaa, Suomessa ensimmäinen kuolonuhri

Kuvituskuva: Colourbox

Lauantaihin 21. maaliskuuta mennessä Kanta-Hämeen alueella on todettu yhteensä 17 tartuntaa.

Perjantaina 20.3. valmistuneissa näytteissä oli kaksi uutta COVID-19-positiivista tulosta. Toinen henkilö on saanut tartunnan matkalta Ranskasta ja altistanut vain puolisonsa, joka oireilee myös. Toinen on altistanut tartunnalle Hämeenlinnan seudulla työpaikallaan noin 13 henkilöä ja mahdollisesti Kelan ja pankin virkailijoita. Lähikontaktien selvitystä tehdään yhteistyössä perusterveydenhuollon kanssa.

Kanta-Hämeen keskussairaalassa on la 21.3. hoidossa yksi COVID-19-potilas, joka oli aiemmin kotieristyksessä, mutta oireiden pahentuessa hakeutui sairaalahoitoon. Potilaan tila on edelleen vakaa.

Kanta-Hämeessä tartunnan saaneita on Hämeenlinnan, Forssan ja Riihimäen seuduilla. Yksi tartunnan saaneista on kirjoilla Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella, joten hänet tullaan tilastoimaan sinne.

Ensimmäinen kuolonuhri

Hyvin iäkäs Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella asuva henkilö on menehtynyt 20.3.2020 koronaviruksen aiheuttamaan COVID-19-tautiin. Kyseessä on Suomen ensimmäinen koronavirustartuntaan liittyvä kuolema.

Suomen ensimmäinen koronaviruksen aiheuttama kuolemantapaus on erittäin valitettava, mutta ei odottamaton, todetaan THL:n verkkosivuilla. Vaikka suurimmalla osalla sairastuneista koronaviruksen aiheuttama tauti on melko lievä, sairaus voi olla vakava ikäihmisille ja etenkin niille ikäihmisille, joilla on jokin perussairaus.

Kuolemantapaukseen liittyen ei yksityisyyden suojaamiseksi anneta lisätietoja.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski