Ajankohtaista Korona Keski-Häme

Kanta-Hämeessä nyt 14 tartuntaa

Kuvituskuva: Colourbox

Tiistaihin 17. maaliskuuta mennessä Kanta-Hämeen alueella on todettu yhteensä 14 tartuntaa. Tartunnan saaneita on Hämeenlinnan, Forssan ja Riihimäen seuduilla.

Maanantain 16.3. näytteissä oli Kanta-Hämeessä kolme (3) uutta positiivista koronavirukselle testattua. Kaikki tartunnat on edelleen pystytty jäljittämään, ja ne ovat peräisin ulkomaan matkoilta tai ovat ulkomailla matkailleiden lähikontakteja. Yhtään COVID-19-potilasta ei ole vielä sairaalahoidossa Kanta-Hämeessä.

Koko Suomessa varmistettujen tartuntojen määrä on 319, mutta terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n pääjohtaja  Markku Tervahauta arvioi eilen, että sairastuneiden todellinen lukumäärä voi olla Suomessa 20–30 kertaa suurempi kuin on todettu, koska kaikkia epäiltyjä tartuntoja ei enää testata.

Suomessa testataan nyt vain vakavasti sairaita, riskiryhmään kuuluvia sekä sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöitä.

Koronaviruksesta on avattu valtakunnallinen puhelinneuvonta, joka tarjoaa yleistä tietoa koronaviruksesta. Neuvonnan numero on 0295 535 535. Puhelinneuvonta on auki arkipäivisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15. Puhelinneuvonnasta ei kuitenkaan saa terveysneuvontaa eikä ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa.

Omaolo-palveluun on avattu digitaalinen oirearvio koronavirustartunnasta.

 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski