Korona Hauho Lammi Tuulos

KHSHP:n pandemiaryhmältä ja kuntajohtajilta kymmenen suositusta

Keski-Hämeen koronauutiset

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin tiedotteen mukaan pandemiaryhmä ja maakunnan kuntajohtajat käsittelivät koronavirustilannetta kokouksissaan torstaina 26. marraskuuta ja totesivat tällä hetkellä kiihtymisvaiheessa olevan maakunnan siirtyvän todennäköisesti jo ensi viikolla leviämisvaiheeseen.

— Maakunnassa on tarpeen ottaa käyttöön kymmenen uutta sosiaali- ja terveysministeriön ohjauskirjeen pohjalta muotoiltua suositusta aikavälille 30.11.2020-7.1.2021, jotta epidemia saadaan käännettyä takaisin epidemian perustasolle. Maakunnan kunnat sitoutuvat suosituksiin omalta osaltaan ja kuntajohtajat vetoavat jokaiseen kantahämäläiseen, jotta epidemian pysäyttämisessä onnistuttaisiin, todetaan sairaanhoitopiirin tiedotteessa.

— Kunnat ja sairaanhoitopiiri tekevät parhaansa, mutta yksilön valinnoilla ja vastuulla on nyt merkittävin rooli siinä, että pääsemme palaamaan perustasolle ja purkamaan rajoituksia, maakunnan pandemiaryhmän puheenjohtaja ja sairaanhoitopiirin ylilääkäri Sally Järvelä muistuttaa.

Uudet suositukset aikavälille 30.11.2020-7.1.2021

  1. Yli 10 hengen yksityistilaisuuksia ei suositella järjestettäväksi tai osallistuttavaksi.
  2. Yleisötilaisuuksien osalta suositellaan niin ikään pidättäydyttävän yli 10 henkilön tilaisuuksista. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu yli 10 henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta.
  3. Kantahämäläisille suositellaan välttämään tarpeetonta matkustamista leviämisvaiheen alueille tai leviämisvaiheen aikana alueelta muualle.
  4. Opetustoimen osalta mahdolliset juhlallisuudet kuten yo-juhlat järjestetään ilman yleisöä ja huolellisesti turvatoimista (maskit, turvavälit, käsihygienia) huolehtien. Lisäksi juhlallisuudet järjestetään ”hiljaisesti” eli ilman kuorolaulua tai puhallinsoitin- tai lauluorkesterien esiintymistä. Koulujen juhlat järjestetään vain omassa luokassa tai ryhmässä tai ei lainkaan.
  5. Toisen asteen oppilaitoksissa siirrytään kasvomaskien täysimääräiseen käyttöön ja etäopetukseen siirrytään ns. hybridistrategian mukaisesti niiltä osin kuin se on soveltuvaa. Varaudutaan myös tilanteen pahentuessa siirtymään täysimääräiseen etäopetukseen viikkojen 49-50 aikana (mukaan lukien lukiot, ammatillinen koulutus, aikuisten taiteen perusopetus, vapaa sivistystyö ja aikuisten perusopetus). Vain välttämätön lähiopetus voidaan antaa, mikäli epidemiatilanne vielä merkittävästi vaikeutuu.
  6. Perusopetuksen yläluokkien (luokat 7.-9.) osalta valmistaudutaan tilanteen pahentuessa täysimääräiseen kasvomaskien käyttöön viikkojen 49-51 aikana.
  7. Kuntien järjestämän aikuisten harrastus- ja ryhmätoiminnan (mukaan lukien kansalaisopistot ja liikuntaryhmät) sekä taiteen perusopetuksen ryhmätoimintojen osalta joulutauot aloitetaan viikolla 49 ja toiminta käynnistetään uudelleen aikaisintaan viikolla 2 tilanteen niin salliessa. Opetustoiminta tai harrastus, joka on järjestävissä etänä, voi jatkua.
  8. Kunnat suosittelevat tilojaan käyttävien seurojen osalta samaa aikaistetun joulutauon toimintamallia aikuisten harrastus- ja ryhmätoiminnassa. Mikäli epidemiatilanne edelleen heikkenee, kunnat sulkevat harrastus- ja liikuntatilansa. Uimahallien saunojen ja muiden julkisten saunojen käyttökieltosuositus jatkuu. Pukutilojen osalta uimahallien suositellaan sulkevan vähintään 2/3 paikoistaan.
  9. Riskiryhmien suojaamisen osalta julkiset ja yksityiset palveluntuottajat ryhtyvät omassa toiminnassaan välittömästi tehostettuihin suojaustoimenpiteisiin mukaan lukien henkilöstön suojainten käyttö ja hygieniatoimet sekä turvallisten vierailutilojen ja -käytäntöjen luominen ja käyttöönotto.
  10. Kunnat varautuvat tilapäisesti sulkemaan julkisia tiloja epidemiatilanteen vaatimalla tavalla ja viiveettä. Tilojen käytön keskeyttämistä voidaan joutua toimeenpanemaan muun muassa kirjastojen, museoiden, teattereiden ja jäähallien osalta.

 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski