Korona Hauho Lammi Tuulos

Kolme koronakuolemaa viime viikolla

Keski-Hämeen koronauutiset

Kanta-Hämeessä on tähän mennessä kuollut nyt 17 potilasta koronaan. Tarkempia tietoja yksittäisistä tapauksista ei yksityisyydensuojan vuoksi anneta, mutta johtajaylilääkäri Sally Leskisen mukaan kuolemaan asti korona on Kanta-Hämeessä pääsääntöisesti johtanut riskiryhmien edustajien ja ikäihmisten joukossa. Sairaalahoitoon päätyy tällä hetkellä myös aikaisempaa nuorempaa väkeä.

Sairaalassa on tällä hetkellä kahdeksan koronapotilasta, heistä yksi tehohoidossa. Karanteenissa on 870 ihmistä. Tapausten ikäjakauma on tasainen 10­-59-vuotiaiden välillä. Iäkkäiden osuus on vähentynyt. Merkittävimmät tartunnanlähteet ovat oma perhe sekä ystävien ja sukulaisten tapaaminen. Myös työpaikkojen osuus on viime päivinä kasvanut.

Vaikka koko alueen koronaluvuissa olikin viime viikolla laskua, ollaan Kanta-Hämeessä edelleen taudin leviämisvaiheessa. Leskinen muistuttaakin, että viime viikko oli koko pandemia-ajan kolmanneksi korkein tartuntatilastoissa, joten vielä ei voida suunnitella rajoitusten ja suositusten keventämisiä. Leskisen mukaan ilmaantuvuuden viikkotason täytyy laskea ainakin 50 tapaukseen ennen kuin on kevennysten aika. Tällä hetkellä ilmaantuvuus on 130/100 000.

Keskussairaalaan tulee edelleen paljon yksittäisten ihmisten kyselyitä omasta rokotustilanteestaan. Leskinen muistuttaa, että rokotuksista vastaa kunta, ja oikea osoite henkilökohtaisille kysymyksille on oma terveysasema. Sairaanhoitopiirin rokotussivulta saa kuitenkin vastauksen useimmin esitettyihin kysymyksiin.

 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat