Korona Pitäjät Keski-Häme

”Korona on jo pitäjissäkin”

Kuvituskuva: Colourbox

Koronavirus hallitsee ilmatilaa sekä valtakunnallisessa että sosiaalisessa mediassa – ja paikallislehdenkin sivuilla.

Informaatioähky on todellinen uhka nykyajassa, kun tiedon määrä on lisääntynyt niin valtavilla harppauksilla. Jatkuva yhteys verkkoon sekä uutisten ja päivitysten aktiivinen seuraaminen voivat aiheuttaa väsymystä ja eräiden terveysammattilaisten mukaan olla edesauttamassa jopa burnoutin tai masennuksen syntymistä. Esimerkiksi työllisyyteen ja hyvinvointiin keskittyvän Sotek-säätiön asiantuntijablogiin on kerätty keinoja oman digiähkyn hallintaan.

Siinä missä osa ihmisistä ei haluaisi kuulla koronasta enää sanaakaan, iso osa haluaa tietää lisää. Keski-Hämeen verkkosivustolla seurataan koronatilanteen kehittymistä tarkasti, ja sivuston kävijämäärät ovatkin epidemiauutisoinnin myötä kasvaneet merkittävästi. Saamme myös hyviä uutisvinkkejä ja pyyntöjä asioitten tarkempaan selvittämiseen. Kiitos lukijoillemme aktiivisuudesta!

Missään ei ole turvassa tartunnalta

Yksi usein esitetty toive on ollut lisätietojen saaminen siitä, miten korona on levinnyt pitäjissä. Kysyimme Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin viestintäjohtaja Iisakki Kiemungilta, onko sairaanhoitopiiriltä tulossa sellaista tilastoa koronan leviämisestä, mistä pitäjien tilanne näkyisi.

– Ei ole tulossa sellaista tilastoa, jossa eriteltäisiin tartunnat pitäjittäin. Potilaiden tietosuojan näkökulmasta se olisi mahdollista teoriassa sitten, kun tartuntoja on niin paljon, että ei ole mahdollisuutta päätellä, kenellä tartunta olisi, Kiemunki vastasi.

Hän totesi, että THL on nyt aloittanut kuntakohtaisen tilastoinnin, mutta vain silloin, kun tartuntoja on kunnassa yli viisi kappaletta. Tätä tilastoa Keski-Hämeessä seurataankin päivittäin. Keskiviikkona koko Kanta-Hämeessä oli yhteensä 48 todettua tartuntaa. Kasvua edelliseen päivään oli kaksi tapausta. Hämeenlinnan alueella oli keskiviikkona yhteensä 24 tartuntaa, lisäystä edelliseen päivään oli Hämeenlinnassakin kaksi.

Päijät-Hämeessä oli keskiviikkona 46 tartuntaa, edellispäivään verrattuna muutosta ei ollut tapahtunut. Tartunnoista seitsemän oli Hollolan puolella. Hämeenkoskenkaan lukemiin ei ole teoriassakaan vielä pääsyä.

Sillekään tiedolle ei ole olemassa tarkkaa numeerista varmistusta, onko korona ylipäätään jo iskenyt pitäjiin, mutta Hämeenlinnan osalta viestintäjohtaja Kiemunki  uskaltaa kuitenkin sanoa, että siitä voidaan olla varmoja.

– Sen voi sanoa, että korona on jo pitäjissäkin Hämeenlinnan alueella. Ei tartunnalta voi ajatella olevansa turvassa oikein missään, missä on asutusta.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski