Ajankohtaista Korona

Korona tuo lastenkulttuurin pitäjiinkin

Keski-Hämeen koronauutiset

Hämeenlinnan kaupungin järjestämät lastenkulttuuritapahtumat, ovat pääsääntöisesti jääneet pitäjien lasten ulottumatomiin, koska tapahtumat ovat sijoittuneet kantakaupungin alueelle. Koronan mullistaessa maailmaa myös tähän tulee pitäjien lasten kannalta iloinen uutinen: Hämeenlinna siirtää lastenkulttuuritapahtuman verkkoon, mistä se on kaikkien koettavissa myös pitäjissä.

Virtuaalitapahtumalle on annettu nimeksi Koti-ARXantai ja se järjestetään lauantaina 18.4. kello 10–13.

Aamupäivällä ohjelmassa on sekä liveosuuksia että ennakkoon nauhoitettua ohjelmaa. Nukketeatteri Ofelian viehättävä Pihlajan lasten seikkailu kertoo metsämökillä tapahtuvan tarinan. Esitys soveltuu yli 3-vuotiaille. Live-askartelutuokiossa tehdään tölkistä koti, ja välillä lauletaan kotiaiheisia yhteislauluja. Mukavaa tekemistä iltapäivään tarjoavat omatoimityöpajat, joiden ohjeet julkaistaan tapahtuman alkaessa. ARXin taidekasvattajat antavat etäopastusta askarteluun klo 13 saakka.

Onnistuneen ARXantai-kokemuksen takaamiseksi suositellaan valmistautumaan ennakkoon. ARXin verkkosivuilla ja somekanavilla on julkaistu sekä askartelutarvikkeiden lista että ohjeet eväskattaukseen.

ARX tuottaa tartuntavaarattomia lastenkulttuuripalveluja kotien etäarkeen 

Poikkeuskeväänä Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX on mukauttanut myös muut palvelunsa etämuotoon. ARXin Kotivara tarjoaa tartuntavaaratonta taidetta etäarkeen kotona sinnitteleville lapsille aikuisineen. Joka arkiaamu ARXin  verkkosivuilla ja somekanavilla julkaistaan uusi, hauska toimintavinkki. Tiistait ja torstait on suunnattu taaperoille, mutta kaikki työpajailut taipuvat monen ikäisille. Osa vinkeistä on suunniteltu niin, että ne antavat vanhemmalle mahdollisuuden syventyä etätyöhön, ja osa taas tarjoaa mukavaa taidetouhua yhteisiin hetkiin. Ohjeissa käytetään arkisia materiaaleja ja välineitä, joita löytyy ihan tavallisista kodeista. Lisätietoja saa kaupungin verkkosivuilta

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski