Ajankohtaista Korona Pitäjät Lammi

Koronan kanssa kasvotusten Australiassa

Auvo Karjalainen. Kuva: Keski-Häme

Lukijoidemme koronaterveiset maailmalta saavat jatkoa. Lammilta aikoinaan siirtolaisiksi Australiaan lähteneet Auvo ja Meeri Karjalainen elävät nyt eläkeläisinä edelleen Australiassa, ja heillä on toistaiseksi kaikki mennyt hyvin, vaikka korona isoja rajoituksia elämiseen tuokin.

– ­Toistaiseksi olemme säilyneet koronavirukselta, mutta kyllä täytyy pitää huolta toisella lailla kuin tavallisesti, ja ohjeet vaihtuvat viikoittain. Kaikki kokoontumiset on Australiassa nyt kielletty, eikä matkustamista Karjalaisten kotiosavaltiosta, pääkaupunkiterritorio ACT:stä muualle enää sallita. Se takoittaa Karjalaisille sitä, että vierailut omien lasten luokse eivät nyt enää ole mahdollisia.

– Emme voi vierailla tyttäremme luona Victoriassa Melbournessa emmekä poikamme luona Sydneyssä, joka sijaitsee NSW osavaltiossa, ja tietenkään he eivät voi vierailla meillä.

– Minäkin, joka seurakuntatyössä olen erityisesti vieraillut vanhusten ja sairaiden luona en enää voi sitä tehdä muutoin kun puhelimella yhteytä pitäen, Auvo Karjalainen harmittelee.

Talouteen korona on vaikuttanut Australiassakin.

– Hallitus on tukenut yrityksiä ja myös yksityisiä antamalla taloudellista tukea rahallisesti. Eläkeläiset ja jotkut muutkin, jotka eivät työelämässä ole, saavat kertaluontaisena tililleen tai shekkeinä määräsumman, jonka toivotaan pitävän liike-elämän toiminnassa, kertoo Auvo Karjalainen koronan vaikutuksia nykyisen kotimaansa talouteen.

– ­Tärkeimmät toimistot ovat toiminnassa, mutta asiakkaiden on toimittava ohjeiden mukaan eikä enää voi ryhmässä mennä vaan yksitellen ja jonoissa on kahden metrin väli. Ravintolat on suljettu, paitsi niistä voi hakea ruoka-annoksen, mutta salit on suljettu. Ruokakaupat ovat edelleen auki ja ruokaa on saatavana, mutta ostoksilla saa käydä vain yksitellen ja kahden metrin turvavälein, Karjalainen kertoo.

Testien vähäisyys ja suojavälineiden puute on sekin tuttua ympäri maailman.

– Erityisiä suojavälineitä emme ole käyttäneet ja sellaisten saaminen on ollut kovan kysynnän tähden hankalaa, kertoo myös Auvo Karjalainen.

Karjalaiset kuitenkin suhtautuvat tilanteeseen tyynesti.

– Vaikea sanoa miten se meidän henkilökohtaiseen elämään vaikuttaa ja meidän tulevaisuutemme on Jumalan kädessä, häneen luottaen elämme, ja siinä on meidän turvamme, Lammin helluntaiseurakunnan pitkäaikainen jäsen toteaa.

Lue myös: Unelmalomasta kotiarestiksi

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski