Korona Keski-Häme

Koronatapaukset ovat kääntyneet kasvuun

Keski-Hämeen koronauutiset

Viimeksi kuluneen viikon aikana kantahämäläisillä todettiin yksi uusi tartunta, joka on peräisin ulkomaanmatkalta Keski-Euroopasta. Edellisellä viikolla Kanta-Hämeessä oli kolme uutta tartuntaa. Kanta-Hämeessä on tällä hetkellä määrätty karanteeniin yhteensä 22 tartunnoille altistunutta henkilöä. Näistä altistuneista 12 liittyy pirkanmaalaisen henkilön tartuntaan, joka vieraili oireettomana rippijuhlissa hämeenlinnalaisessa Syöksynsuun leirikeskuksessa pidetyn konfirmaatiotilaisuuden jälkeen ja testattiin myöhemmin positiiviseksi koronavirukselle. Ulkoilmassa pidettyyn konfirmaatiotilaisuuteen osallistuneiden muiden henkilöiden tartuntariski on arvioitu erittäin vähäiseksi.

Päijät-Hämeen keskussairaalassa on todettu positiivinen koronavirusnäyte muun kuin infektio-oireen vuoksi hoitoon hakeutuneella potilaalla. Tästä syystä 26 yhtymän työntekijää on asetettu karanteeniin. Kuusi muuta potilasta on altistunut tartunnalle. Yhtymä jäljittää tapauksen tartuntaketjut huolella, jotta uusia tartuntoja saadaan ehkäistyä mahdollisimman tehokkaasti.

Jos kärsii hengitystieinfektion oireista, on suositeltavaa hakeutua laboratoriotesteihin koronaviruksen varalta. Testiin hakeudutaan Kanta-Hämeessä oman terveysaseman kautta ja Päijät-Hämeessä soittamalla Päivystysavun numeroon 116117. Päivittäiset puhelinsoitot ja näytteenottomäärät ovat erittäin voimakkaassa kasvussa, minkä vuoksi puhelinpalvelussa ja näytteidenotossa voi olla viiveitä.

THL:n edellisen seitsemän päivän seurantajakson aikana (4.-10.8.) todettiin THL:n mukaan koko maassa 134 uutta tautitapausta.

Maailmalla pandemia etenee voimakkaasti, ja useimmat uudet tartunnat Suomessa linkittyvät matkailuun ulkomailla. Matkustus- ja kokoontumisrajoitusten purkamisen myötä tapausmäärät ovat lähteneet kasvuun. Toisen tautiaallon voimakkuus on riippuvainen siitä, kuinka hyvin suomalaiset ihmiset jaksavat edelleen noudattaa turvavälejä, käsihygieniaa ja muita suosituksia.

THL antoi tänään (13.8.2020) myös odotetun maskisuosituksen.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat