Ajankohtaista Korona Keski-Häme

Kotimaan matkailu on taas sallittua

Kuvituskuva: Colourbox

Kotimaassa voi jälleen matkailla, kun noudattaa koronavirukseen liittyviä turvallisuusohjeita. Hallitus linjasi asiasta kirjallisessa menettelyssään perjantaina 29. toukokuuta.

Työ- ja elinkeinoministeriö on laatinut yhdessä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa ohjeet turvalliseen kotimaanmatkailun käynnistämiseen Suomessa. Ohjeet astuvat voimaan välittömästi. Matkailuyritykset ja matkailijat ovat vastuussa ohjeistuksen noudattamisesta ja soveltamisesta omaan toimintaansa.

Ohjeessa todetaan, että kaikkea matkustamista on tärkeä välttää sairaana. Oireiden ilmaantuessa tulee olla välittömästi yhteydessä oleskelupaikkakunnan terveydenhuoltoon. Riskiryhmään kuuluvien on hyvä keskustella matkustamisesta hoitavan lääkärinsä kanssa.

Tarpeettomia fyysisiä kontakteja tulee välttää ja käsi- ja yskimishygieniasta tulee huolehtia matkan aikana. Matkailuyritysten tulee kiinnittää erityistä huomiota siivoukseen sekä huolehtia riittävästä varautumisesta ja henkilökuntansa kouluttamisesta. Jos matkailuyrityksessä todetaan koronavirustartunta, vastaa tartunnanjäljitystyöstä sen kunnan tai sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri, jonka alueella matkailija oleskelee tai matkailuyritys sijaitsee.

Matkustamista ulkomaille suositellaan edelleen välttämään muista kuin välttämättömistä syistä.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat