Korona Lammi

Kotisairaanhoidossa koronatartunta, altistuneita myös Lammilla

Kuvituskuva: Colourbox

Hämeenlinnan kaupungin kotihoidossa yksi henkilöstöön kuuluva on todettu covid-19 -positiiviseksi 5.1.2021, ja hänet on asetettu tartuntatautilain mukaiseen kotieristykseen.

Altistuneita asiakkaita on yhteensä 22 Rengon, Keinusaaren ja Lammin kotihoidossa. Heidät on kontaktoitu puhelimitse 5.1.2021 ja asetettu kotikaranteeniin. Asiakkaiden vointia ja mahdollisia oireita seurataan erityisellä tarkkuudella, ja heidät ohjataan lievilläkin oireilla covid-19-testaukseen.

Altistuneita työntekijöitä on yksi, ja hän on kaupungin tiedotteen mukaan kotikaranteenissa.

Tiistain 5.1. aikana Kanta-Hämeessä todettiin 13 uutta COVID-19-tartuntaa. Tapauksista yksi Riihimäen seudulta, loput Hämeenlinnan. Potilaista neljä on sairastunut karanteenin aikana ja viidellä tartuntaketju on tiedossa. Kahden osalta jäljitys on vielä kesken, mutta kahden osalta tartunta on paikallinen epäselvä tartunta. Huolestuttavaa on Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin mukaan se, että sairastuneissa on nyt myös ikäihmisiä, joiden tartunnanlähde epäselvä. Lisäksi oireita oli usealla potilaalla ollut jopa yli viikon ennen kuin he olivat olleet yhteydessä terveydenhuoltoon.

 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat