Korona Hämeenkoski Hauho Lammi Tuulos

Kouluun palaaminen siirtyy huhtikuulle

Keski-Hämeen koronauutiset

Kanta-Häme on edelleen niin vahvasti leviämisvaiheessa, ja virusvariantit tuovat tilanteeseen vielä niin paljon epävarmuuksia, että maakunnassa on päätetty siirtää lähiopetukseen palaamista huhtikuulle. Näillä näkymin koululaiset palaavat etäopetuksesta kouluihin maanantaina 6.4.2021.

Koronan ilmaantuvuusluvut ovat viime aikoina nousseet erityisen paljon Hämeenlinnan seudulla, jossa ilmaantuvuus kahden viime viikon aikana on ollut jo 194 tartuntaa 100 000 asukasta kohti. Leviämisvaiheen raja on 25–50/100 000. Myös positiivisten näytteiden osuus kasvaa, ja on tällä hetkellä jo 4,4 prosenttia, kun leviämisvaiheen raja niiden osalta on kaksi prosenttia.

Maaliskuun aikana nuorten osuus positiivisista näytteistä on merkittävästi lisääntynyt. Hiihtoloman jälkeisellä viikolla 10–19-vuotiaiden osuus oli yli kaksi kertaa muita ikäryhmiä suurempi. Suurin osa tartunnoista syntyy nyt perhepiirissä ja sukulaisten ja ystävien tapaamisissa. Niissäkin on syytä nyt käyttää maskia ja noudattaa huolellisesti hygieniaohjeita. Pääsiäinen kannattaa viettää vain lähimmässä perhepiirissä.

Myös julkisten tilojen käyttörajoituksille niin sanotun 58 g -pykälän mukaisina on edelleen olemassa epidemiologiset perusteet. Maakuntaryhmä kokoontuu tänään 25.3. keskustelemaan rajoitteiden mahdollisesta jatkamisesta.

Kanta-Hämeessä on tähän mennessä todettu yhteensä 1445 koronatartuntaa, karanteenissa on parhaillaan 1100 ihmistä.

Myös Päijät-Hämeessä kouluun palaamista on päätetty siirtää pääsiäisen jälkeen.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat