Ajankohtaista Korona Keski-Häme

Kulkemista Kanta-Hämeen keskussairaalassa rajoitetaan

Keski-Hämeen koronauutiset

Ulkopuolisten vierailut on koronavirusepidemian aikana muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta kokonaan kielletty Suomen kaikissa sairaaloissa ja hoitolaitoksissa. Myöskään ei-välttämättömiin hoitotoimenpiteisiin ei tule hakeutua, jos kärsii hengitystieoireista tai on altistunut koronavirustartunnalle.

Keskussairaalan tiloihin Hämeenlinnaan on Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin tiedotteen mukaan saapunut määräyksistä, ohjeistuksista ja opasteista huolimatta muutamia yksittäisiä hengitystieoireista kärsiviä asiakkaita. Sekä potilaiden että henkilökunnan suojaamiseksi mahdolliselta infektioriskiltä joitain sisäänkäyntejä on nyt lukittu tai poistettu kokonaan asiakkaiden käytöstä. Asiakaskäytöstä poistettujen sisäänkäyntien ovissa opastetaan käytössä oleva kulkureitti.

Pääaulaan perustetaan haastattelupiste infektioriskien kartoittamiseksi.

Pääsisäänkäynnin yhteyteen rajataan keskiviikosta 8.4.2020 alkaen asiakkaille kaksi kulkulinjaa, joista toisesta kuljetaan sisään ja toisesta ulos. Sisään kulku tapahtuu lähempää palveluneuvonnan tiskiä, jotta asiakkaat voivat tarvitessaan kysyä apua ja ohjeita palveluneuvonnasta. Kulku kahvioon pääoven puoleisesta päädystä suljetaan asiakkaiden kululta ja jätetään vain hätäuloskäynniksi sekä henkilökunnan käyttöön.

Ensiavun ovista pääsee sisään soittamalla puhelimella ovelta triage-hoitajalle tai ovikelloa soittamalla. Asiakkaat haastatellaan, ja ohjataan tarpeen mukaan joko hengitystieoireisille varatulle niin sanotulle kohorttiosastolle tai niin sanotulle puhtaalle puolelle.

Asiakkaan tullessa sisään, hoitaja haastattelee hänet, jonka jälkeen määritellään, voiko potilas tai asiakas tulla sairaalan tiloihin hoitamaan asiaansa. Haastatteluja tehdään arkisin kello 7.00–19.00, kun pääsisäänkäynnin ovet ovat auki. Aukioloa lyhennetään arkisin tunnilla nykyisistä ajoista (normaalisti ovet ovat auki kello 6.00–19.00). Viikonloppuisin ovet ovat edelleen auki kello 8.00–19.00.

Haastatteluja varten pääaulaan on rakennettu sermejä turvaamaan asiakkaiden tietosuojaa. Pääaulaan on lisätty myös riittävästi käsidesipisteitä asiakkaiden sekä henkilökunnan käyttöön.

Kela-taksin tilauspiste siirretään väliaikaisesti kauemmas palveluneuvonnasta.

 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat