Korona Hämeenkoski

Lahti lähestyy leviämisvaihetta

Keski-Hämeen koronauutiset

Päijät-Hämeessä on kuluvana viikonloppuna todettu edelleen runsaasti uusia koronavirustartuntoja. Yhtymä tiedotti edellisen kerran epidemiatilanteesta perjantaina, minkä jälkeen koronavirustartuntoja on sairaanhoitopiirin verkkosivuston mukaan varmistunut alueella 25 lisää.  

Hollolassa tartuntoja on tähän mennessä todettu yhteensä 26 kappaletta.

Epidemian kiihtymisestä kertoo myös, että Päijät-Hämeessä on epidemian aikana ollut kymmenen sellaista päivää, joina uusia tartuntoja on todettu enemmän kuin kymmenen. Näistä päivistä kuusi on sattunut viimeisen puolentoista viikon sisään.

– Tilanne alueellamme hankaloituu, ja valitettavasti lähestymme ainakin Lahdessa leviämisvaihetta, mikä tietäisi uusia, tiukempia rajoitustoimenpiteitä. Nyt on siis välttämätöntä vähentää sosiaalisia kontakteja, noudattaa hygieniaohjeita ja ottaa maskit käyttöön ohjeidemme mukaan. Myös Koronavilkku-sovellus on hyvä ladata itselleen viimeistään nyt, jotta altistumisista saadaan enemmän tietoa, sanoo yhtymän johtajaylilääkäri Tuomo Nieminen.

Jos kävit viikonloppuna ravintolassa Lahdessa, katso hyvinvointiyhtymän verkkosivuilta lista niistä paikoista, missä altistuminen on ollut mahdollista.

– Moni sairastunut on noudattanut ohjeita asianmukaisesti, mutta näyttää siltä, että turvaetäisyydet jäävät pitämättä muun muassa tilanteissa, joissa nautitaan alkoholia illanvietossa ravintolassa. Näitä tilanteita on nyt jokaisen syytä välttää, Nieminen mainitsee.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski