Ajankohtaista Korona Keski-Häme

Maskisuositus Hämeenlinnan joukkoliikenteeseen

Keski-Hämeen koronauutiset

Hämeenlinnan alueella suositellaan kasvomaskien käyttämistä joukkoliikenteessä. Lisäksi matkustajia pyydetään välttämään käteisellä maksamista.

Turvallisuuden lisäämiseksi kuljettajan takana sijaitseva ensimmäinen istuin olisi jätettävä kokonaan tyhjäksi, ja turhaa keskustelua kuljettajan kanssa tulisi välttää. Matkustajia pyydetään itse huolehtimaan siitä, että turvaväli muihin matkustajiin pysyy riittävänä. Jos bussi näyttää täydeltä, toivotaan matkustajan jäävän mahdollisuuksien mukaan odottamaan seuraavaa vuoroa.

Käytettyjä suojavälineitä ei saa jättää bussiin.

Linja-autossa kannattaa maskin lisäksi käyttää myös hansikkaita. Kun välttää koskemasta paljain käsin sellaisia pintoja, joihin monet ihmiset koskevat, kuten kiinnipitotankoja, pienentää omaa tartuntariskiään. Sairaana, esimerkiksi flunssaisena, ei julkisia kulkuvälineitä tule käyttää lainkaan. Kaikille suositellaan hyötyliikuntaa: mahdollisuuksien mukaan kannattaa välimatka taittaa pyöräillen tai kävellen.

Hämeenlinnan kaupungin ohjeet kasvomaskien käytöstä joukkoliikenteessä

Pääasiassa maskit tulee hankkia itse, mutta valtiovarainministeriö suosittelee, että kunnissa kangasmaskeja jaetaan maksutta kaikista haavoittuvimmassa asemassa oleville. Kanta-Hämeessä maakunnallisen pandemiaryhmän perustama työryhmä linjasi perjantaina maskijakelun perusperiaatteeti:
• Kukin kunta käynnistää mahdollisimman pian maskien jaon palvelupisteidensä yhteyteen. Jakopisteitä, käytäntöjä ja logistiikkaa lähdetään rakentamaan välittömästi ja tavoitteena on, että koko verkosto on valmiina viimeistään syyskuun alkuun mennessä.
• Maakunnallisesti pyritään hankkimaan jaettavaksi kestokäyttöisiä kangasmaskeja, joita jaetaan kuittausta vastaan neljän kappaleen erissä.
• Jos kangasmaskeja ei alkuvaiheessa saada hankittua riittävästi, jakelua täydennetään kertakäyttöisillä maskeilla, joita jaetaan 10 kappaleen erissä vastaavalla tavalla.
• Kunnat järjestävät kangasmaskien jakelun omaishoitajiksi rekisteröityneille henkilöille ensi tilassa omien kanaviensa kautta.
• Kuntien palvelupisteiden lisäksi ruuhkaisimmille joukkoliikennelinjoille pyritään järjestämään kertakäyttömaskien jakelu jo viikon 34 alkupuolella.
• Maskeja jaettaessa ei tarkasteta henkilön varallisuustietoja tai kotikuntaa.

Hämeenlinnan kaupunki valmistautuu kasvomaskien järjestämiseen vähävaraisille ja haavoittuville ryhmille maksutta THL:n suosituksia noudattaen. Käytännön järjestelyjä valmistellaan parhaillaan ja niistä tiedotetaan laajasti kun jakoon on valmius. Kaupunki toivoo terveysviranomaisten suosituksiin suhtauduttavan vakavasti, sillä epidemian jatko on nyt omissa käsissämme.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski