Korona Keski-Häme

Maskit entistä nuoremmille

Keski-Hämeen koronauutiset

THL päivitti maskisuositustaan perjantaina. Kasvomaskin käyttöä suositellaan kaikille yli 12-vuotiaille. Kouluissa maskien käyttöä suositellaan nyt kuudesluokkalaisista alkaen, ja kunnat tarjoavat maskeja käytettäväksi mahdollisimman pian. Maskisuositus pysyy muutoin ennallaan.

Taustalla on Maailman terveysjärjestö WHO:n suositus, jonka mukaan 12-vuotiaiden ja sitä vanhempien tulisi noudattaa aikuisten maskisuositusten periaatteita.

THL suosittelee kasvomaskin käyttöä koko maassa. Epidemian kiihtymis- ja leviämisvaiheessa maskisuositus koskee peruskouluja kuudennesta luokasta lähtien sekä toisen asteen oppilaitoksia ja korkeakouluja. Peruskoulussa maskisuositusta toteutetaan luokka-asteittain riippumatta yksittäisten oppilaiden iästä.

Sekä Kanta-Häme että Päijät-Häme ovat edelleen koronapandemian leviämisvaiheessa. Viime viikon  aikana Päijät-Hämeessä todettiin yhteensä 40 ja Kanta-Hämeessä 62 uutta tartuntaa.

— Uusien positiivisten määrä on vähentynyt viime viikkoina. Testimäärät ovat samaan aikaan romahtaneet, joten on vaikea arvioida mikä osuus tapausmäärän vähenemisestä on epidemiatilanteen muutosta. Kahden viikon todettu ilmaantuvuus on edelleen 45 uutta positiivista 100 000 asukasta kohden, kun leviämisvaiheen raja on 25. Samoin positiivisten osuus testatuista 2,5 % on vielä liian korkea, toteaa Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän johtajaylilääkäri Tuomo Nieminen.

— Elämme edelleen herkkää aikaa, sillä epidemia voi vahvistua nopeasti näin talviaikana. Englannista lähtenyt uusi virusmuoto tuo omaa huolta myös Suomeen.

 

 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat