Ajankohtaista Korona Keski-Häme

Mökin kutsua vaikea vastustaa

Keski-Hämeen koronauutiset

Pääsiäisen vietto ja mökin kesäkuntoon laitto oli mielessä melkein yhtä monella Uudenmaan rajan yli yrittävällä pitkän perjantain aikana kuin kiirastorstainakin, vaikka autojen kokonaismäärä laski maakuntien rajalla huomattavasti.

Torstaina rajalle saapui poliisin tiedotteen mukaan  45 604 rajan ylittäjää, perjantaina enää 11 471. Poliisi joutui kuitenkin ohjaamaan takaisin 266 ajoneuvoa, vain 17 vähemmän kuin torstaina (283). Sakkojen määräkin oli poikkeuksellisen korkea ajoneuvojen määrään ja aiempien sakkojen määriin nähden. Sakot sai 14 henkilöä valmiuslain rikkomisesta.

Poliisi muistuttaa, että liikkumisrajoituksen aikana Uudenmaan maakuntarajan saa ylittää vain välttämättömästä syystä. Vapaa-ajan matkustaminen, eli esimerkiksi mökkimatka tai pääsiäisen juhlistaminen, eivät ole perusteltuja syitä. Poliisi tekee välttämättömyysarvion tapauskohtaisesti.

– Liikkumisrajoituksen tavoitteena on koronaviruksen leviämisen estäminen ja kansalaisten suojeleminen. Meidän tehtävämme on varmistaa, että kukaan ei ylitä Uudenmaan rajaa ilman välttämätöntä syytä. On erittäin hyvä, että maakuntarajan ylittävien ajoneuvojen määrä laski viime vuorokauden aikana huomattavasti. Lasketaan yhdessä rajanylitysten määrää vielä entisestään ja vältetään turhaa liikkumista rajalla, kannustaa operaation johtaja, ylikomisario Mika Pöyry Helsingin poliisista.

– Uudenmaan rajaa yritettiin ylittää ajoneuvolla myös ilman ajo-oikeutta sekä huumeiden tai alkoholin vaikutuksen alaisena. Tarkastuspisteiden liikkumisrajoitusten valvonnan ohella tarkastuspisteillä jäi kiinni myös etsintäkuulutettuja, kertoo ylikomisario Pöyry.

Poliisi valvoo liikennettä pääsiäisenä tehostetusti Uudenmaan maakuntarajalla noin 40 tarkastuspisteellä ja aktiivisella liikkuvalla valvonnalla.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski