Ajankohtaista Korona Keski-Häme

Oireetonkin voi tartuttaa

Kuvituskuva: Colourbox

Koska koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisara- ja kosketustartunnalla, sen leviämistä edistää ihmisten kokoontuminen yhteen ja kosketusetäisyydelle. Sen vuoksi nyt painotetaan erityisesti sitä, että jokaisen pitää kantaa oma vastuunsa siitä, ettei hakeudu toisten ihmisten lähelle. Koronavirusta voi tietämättään tartuttaa sellainenkin ihminen, joka on oireeton tai tuntee itsensä terveeksi.

Testausvälineitä yritetään saada lisää ja hallitus varautuu myös siihen, että valtio saa hätätilassa käyttöönsä myös yksityisen sektorin kapasiteetin sairastuneiden hoitamisessa.

Myös presidentti Sauli Niinistö on vedonnut kansalaisiin, ettei annettuja ohjeita uhmattaisi. Valtiojohto on suosittanut välttämään kaikkia sosiaalisia kontakteja. Erityisen voimakkaasti ohjeistus koskee yli 70-vuotiaita, joita velvoitetaan pysymään karanteenia vastaavissa olosuhteissa.

Pidä siis vähintään metrin turvaväli muihin ihmisiin ja pysy kotona aina, kun se vain on mahdollisia.

Tilannetta voi seurata THL:n sivuilta. Siellä on myös laajat toimintaohjeet sairauden leviämisen estämiseksi. Keski-Häme seuraa tarkasti koronavirustilannetta. Verkkosivuiltamme löydät tuoreimmat uutiset uudesta Uutisaiheiden Korona-kategoriasta. Kaikkien keskeisimpien viranomaisten päivittyvät osoitelinkit löydät artikkelista Päivittyvät koronatiedotteet.

Jos kaikista varotoimista huolimatta kuitenkin sairastut:

Ota aina ensimmäiseksi yhteyttä terveydenhuoltoon puhelimitse ja toimi saamiesi ohjeiden mukaan. Vakavien oireiden ilmaantuessa soita heti omaan terveyskeskukseen tai päivystykseen. Hätätilanteessa soita hätänumeroon 112.

Koronavirustauti: Milloin on hakeuduttava hoitoon

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski