Korona Hämeenkoski

Päijät-Häme siirtyi leviämisvaiheeseen

Keski-Hämeen koronauutiset

Päijät-Hämeen koronatyöryhmä totesi tänään, että Päijät-Häme on siirtynyt leviämisvaiheeseen. Sen myötä alueen koronarajoitukset tiukentuvat.

Yhtymän alueella yläkoulut ja toiseen asteen opetus siirtyvät etäopetukseen 8.–28.3. Välttämätön lähiopetus voidaan toteuttaa.

Yksityistilaisuuksien osallistujamäärää suositellaan rajaamaan kuuteen henkilöön. Yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset rajoitetaan enintään kuuteen  henkilöön. Koronayhteistyöryhmä pyytää Aluehallintovirastoa tekemään tähän tarvittavan päätöksen mahdollisimman pian.

Katso koko lista hyvinvointiyhtymän verkkosivuilta.

Johtajaylilääkäri Tuomo Nieminen vetoaa alueen asukkaisiin:

— Koronatilanne on muuttunut nopeasti vaikeammaksi Suomessa. Taustalla on myös koronaviruksen brittimuunnos, joka leviää aiempaa muotoa selvästi helpommin. Alueellamme tapausmäärät ovat kaksinkertaistuneet kahdessa viikossa. Epidemiatilanteen paranemiseksi jokaisen meistä tulisi vielä jaksaa huomioida arjessaan epidemia-ajan käytännöt, ja vähentää sosiaaliset lähikontaktit vain ihan lähimpiin, oman ruokakunnan piiriin sekä noudattaa hygienia- ja kasvomaskiohjeita. Koronatilanne on kesän myötä helpottamassa. Rokotuksetkin etenevät koko ajan. Tämän kuun loppuun mennessä jo noin 20 prosenttia alueemme yli 16-vuotiaista on rokotettu, Nieminen lausuu hyvinvointiyhtymän verkkosivulla.

 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat