Korona Hämeenkoski

Päijät-Hämeen koronatilanne heikkenee nopeasti

Keski-Hämeen koronauutiset

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä tiedottaa koronatilanteen heikentyneen nopeasti yhtymän alueella. Viime viikolla todettiin 87 uutta koronavirustartuntaa

— Uusien tartuntojen määrä on kaksinkertaistunut kahdessa viikossa. Sairaalahoitoa tarvitsevien potilaiden määrä on voimakkaassa nousussa, kerrotaan yhtymän tiedotteessa. 

Koronayhteistyöryhmä kokoontuu tänään arvioimaan alueemme epidemiatilannetta ja sen edellyttämiä lisäyksiä suosituksiin ja rajoituksiin. Näissä huomioidaan valtioneuvoston viime viikolla tekemät uudet linjaukset. Asiasta tiedotetaan lisää myöhemmin tänään.  

Viime viikolla tartunnanlähde oli tiedossa 60 %:ssa tartunnoista. Saman talouden sisällä tapahtuneita jatkotartuntoja oli 25. Ulkomailla tapahtuneita tartuntoja ei ollut yhtään. Kouluissa ei todettu yhtään jatkotartuntaa. Kolme tartunnoista oli työpaikalta peräisin. Karanteeniin määrättiin viime viikolla 350 henkeä. 

Varmistettuja koronavirustartuntoja on yhtymän alueella todettu yhteensä 1 420.

Lahdessa Kauppakeskus Karisman Kookenkä-liikkeessä 23.–26.2. välisenä aikana ja Messilän välinevuokraamossa 22.2. kello 19.00–19.30 asioineet ovat voineet altistua koronavirukselle. Kyseisinä aikoina näissä paikoissa asioineita kehotetaan seuraamaan vointiaan ja tarvittaessa hakeutumaan herkästi koronatestiin, jos oireita ilmenee. 

Yhtymän Rokotusmittarista näkee tämän hetken rokotustilanteen ja arviot eri ryhmien rokottamisen alkamisesta.

Epidemiatilanne saadaan paremmaksi, kun me kaikki vähennämme sosiaalisten lähikontaktien määrää ja noudatamme hygienia- ja kasvomaskiohjeita, todetaan Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän verkkosivuilla.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat