Korona Hämeenkoski

Päijät-Hämeessä 11 uutta tartuntaa. Sata altistunutta karanteniin.

Keski-Hämeen koronauutiset

Päijät-Hämeessä varmistui sunnuntaina kaikkiaan 11 uutta koronavirustartuntaa. Osa tartunnoista liittyi ketjuun, jossa koronavirukseen sairastunut oli vieraillut kahdessa lahtelaisravintolassa tartuttavuusaikanaan. Hän oli ravintolassa käydessään vielä täysin oireeton. Yhteensä näitä ravintolaperäisiä tartuntoja on nyt todettu 12. Lisäksi niistä on seurannut kolme jatkotartuntaa sairastuneiden lähipiiriin kuuluville.

Tartunnoille altistuneita on jo asetettu ja asetetaan karanteeniin yli sata henkilöä. Yhtymä ohjaa koronavirustestiin Päivystysapu 116117:ään soittavista myös oireettomat henkilöt, jos he ovat käyneet Pikku Hanhi- tai Armas-ravintoloissa elokuun 29. ja 30. päivän välisenä yönä.

Päijät-Hämeessä todettujen koronatartuntojen kokonaismäärä oli maanantaiaamuna 153.

Sunnuntain aikana varmistui myös kolme sellaista koronavirustartuntaa, joista seurasi joukko koululaisten ja koulujen henkilöstön karanteeneja. Renkomäen koulussa Lahdessa varmistui koronavirustartunta oppilaalla, ja Lahdessa Möysän sekä Hollolassa Heinsuon koulussa työntekijällä. Kaikissa kolmessa koulussa siirrytään altistumisten vuoksi osittaiseen etätyöskentelyyn.

Yhteensä karanteenissa on Päijät-Hämeessä hiukan yli 200 ihmistä. Yksi henkilö on koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa. Koronavirusnäytteitä on otettu yhteensä 18 927.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä suosittelee Koronavilkku-sovelluksen lataamista, koska sen käytöllä voimme yhdessä estää koronaviruksen leviämistä.

Tagit

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat