Ajankohtaista Korona Keski-Häme

Päijät-Hämeessä ensimmäinen koronakuolema

Koronavirus. Kuvituskuva: Colourbox

Päijät-Hämeessä varmistettuja koronatartuntoja on nyt todettu 15 (muutos edellispäivään +2). Näytteitä on otettu noin 434.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella asuva iäkkäämpi henkilö on menehtynyt 26.3.2020 koronaviruksen aiheuttamaan Covid-19 -tautiin. Yksityisyyden suojaamiseksi kuolemantapauksesta ei anneta lisätietoja. Koronaviruksen vuoksi on tällä hetkellä sairaalahoidossa neljä potilasta, joista kaksi tehohoidossa.

Keskussairaalan työntekijällä on todettu koronatartunta, ja altistuneita selvitetään parhaillaan. Jatkotoimenpiteistä päätetään erikseen. Yhtymän alueella toimivan yksityisen kehitysvammaisten asumisyksikön työntekijällä todettiin eilen keskiviikkona koronavirustartunta. Osalla asukkaista oli oireita, ja heiltä otettiin altistumisen vuoksi koronavirusnäytteet.

Uudellamaalla asuvien sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten on edelleen sallittua käydä töissä Päijät-Hämeessä Uudenmaan eristämisestä huolimatta, koska he toimivat yhteiskunnan kannalta kriittisissä työtehtävissä. Yhtymä kustantaa Uudellamaalla asuvalle henkilöstölleen ja myös heidän perheenjäsenilleen maksuttoman koronavirustestin erillisen harkinnan mukaan.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski