Korona Hämeenkoski

Päijät-Hämeessä hankala viikko, päivystysapu on ruuhkautunut

Keski-Hämeen koronauutiset

Viime viikko oli Päijät-Soten alueella sairaanhoitopiirin mukaan hankala. Uusia koronatartuntoja todettiin 171. Sairaalaan joutui 13 koronapotilasta. Nämä ovat koko epidemia-ajan korkeimmat luvut. Samoin sairaalassa olevien koronapotilaiden määrä on toistaiseksi korkein. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella on eilen varmistettu 38 koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä 15 koronaviruspotilasta, joista kolme on tehohoidossa.

Hollolassa on tähän mennessä todettu 124 koronatartuntaa, niistä tuli viime viikolla 9 ja eilen yksi.

Fimlabissa tutkituista Päijät-Hämeen näytteistä 4,6 oli positiivisia. Koronatautia sairastavien määrä on edelleen kasvussa, mikä ennakoi hyvinvointiyhtymän verkkosivuillaan julkaiseman tiedotteen mukaan sairaalahoidon ja tehohoidon tarpeen kasvua vielä nykyisestä lähiviikkojen aikana.

— Valmistaudumme supistamaan keskussairaalan normaalia toimintaa, jotta voimme hoitaa koronapotilaat.Toiminnan supistaminen voi johtaa joidenkin jo sovittujen aikojen siirtymiseen, hyvinvointiyhtymä tiedottaa verkkosivuillaan.

Tartunnanlähde oli tiedossa 63 prosentilla Päijät-Hämeessä viime viikolla todetuista koronatapauksista. Tuntemattomasta lähteestä tartunnan saaneiden määrä kolminkertaistui edellisestä viikosta. Saman talouden sisällä tulleita tartuntoja todettiin 64. Työpaikoilta tulleita tartuntoja oli 5, kouluista 3. Ravintolaan liitettyjä jatkotartuntoja varmistui 3 kappaletta. 25 tartuntaa todettiin yksityisistä tapaamisista ystävien ja sukulaisten välillä.
— Tartuntoja on tapahtunut näissä turvallisiksi koetuissa oireettomien henkilöiden tapaamisissa nyt selvästi enemmän kuin aikaisemmin. Koko yhtymän alueella on syytä välttää tapaamisia muiden kuin omaan ruokakuntaan kuuluvien välillä, hyvinvointiyhtymän sivuilla todetaan.

Varmistettuja koronavirustartuntoja on yhtymän alueella todettu yhteensä 1718, ja yhtymä on ottanut kaikkiaan 87 843 koronavirusnäytettä epidemian aikana.

Päivystysapu 116117 on ruuhkautunut. Palvelu on tarkoitettu vain äkillisiin sairastumisiin ja koronatesteihin hakeutumista varten.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueen koronayhteistyöryhmä kokoontui eilen. Yhteistyöryhmä suosittaa Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, että alueella rajoitetaan joidenkin julkisten tilojen käyttöä. Näissä sisätiloissa voi olla korkeintaan 10 henkeä. Päätös ei koske vuonna 2008 ja sen jälkeen syntyneiden ryhmäharrastuksia.Päätös koskee kaikkia toimijoita, myös yksityisiä.

Päijät-Hämeen alueelliset rajoitukset.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat