Korona Hämeenkoski

Päijät-Hämeessä kahdessa viikossa jo 40 tartuntaa

Keski-Hämeen koronauutiset

Koronatartunnat ovat Päijät-Hämeen hyvinvointyhtymän mukaan kääntyneet kasvuun Päijät-Hämeen alueella. Viimeisen kahden viikon aikana on varmistettu jo 40 koronatartuntaa. Suurin osa tartunnoista liittyy taannoiseen ravintola-altistuksen aiheuttaneeseen tartuntaketjuun. Lisäksi on yhtymän mukaan yksittäisiä tapauksia, joissa tartunta on saatu muusta tunnetusta lähteestä. Yhdellä tapauksista ei ole tartunnanlähdettä tiedossa.

Perjantaina Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella todettiin 12 uutta koronatartuntaa. Yhteensä tartuntoja on alueella nyt 172. Karanteeniin on viikon aikana määrätty yli 300 päijäthämäläistä. Koronan leviämisen estämiseksi käynnissä on mittava tartunnanjäljitysoperaatio.

Tällä hetkellä sairaalassa on kaksi koronapositiivista potilasta, joista toinen on tehohoidossa. Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin menehtyneitä on alueella yhteensä viisi. Taudista parantuneita on yhteensä 122.

Laajan leviämisen vuoksi on erityisen tärkeää, että Päijät-Hämeessä noudatetaan nyt turvavälejä ja huolehditaan käsi- ja yskimishygieniasta. Suositus kasvomaskin käytöstä on voimassa Päijät-Hämeen alueella. Erityinen riski tartunnoille on ahtaissa sisätiloissa, joissa turvavälejä ei pystytä noudattamaan.

— Toivomme alueen väestön noudattavan koronatorjunnasta annettuja ohjeita, jotta tilanne saadaan kuriin, hyvinvointiyhtymästä vedotaan.

 

Tagit

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski