Ajankohtaista Korona Keski-Häme

Perjantaina Kanta-Hämeessä kolme uutta tartuntaa, karanteeniin myös potilaita

Keski-Hämeen koronauutiset

Lauantaihin 18. huhtikuuta mennessä Kanta-Hämeen alueella on todettu yhteensä 65 COVID-19-tartuntaa.

Perjantain 17.4. aikana valmistuneissa näytteissä oli Kanta-Hämeessä kolme uutta COVID-19-positiivista tulosta. Yksi näistä tapauksista on keskussairaalan työntekijä, jonka on selvitetty altistaneen seitsemän työkaveriaan, jotka asetetaan karanteeniin 14 vuorokaudeksi. Eilisestä tiedotuksesta poiketen myös kaksi potilasta katsotaan altistuneiksi. He eivät kuulu riskiryhmään ja ovat kotikaranteenissa.

Keskussairaalassa on tällä hetkellä hoidossa kaksi COVID-19-potilasta. Tehohoidossa ei ole tällä hetkellä yhtään todennettua koronapotilasta.

Päijät-Hämeessä varmistettuja koronatartuntoja on todettu 63 (muutos edellispäivään +1).

Sairaalahoidossa on Päijät-Hämeessä  7 potilasta, joista tehohoidossa 4. Koronaviruksen aiheuttamasta taudista parantuneita, joiden tartunta on varmistettu laboratorionäytteellä, on 39.

Valtakunnalliset tiedot eivät tätä julkaistessa vielä ole päivittyneet. Eilen tartuntojen kokonaismääräksi 3489 ja kuolleiden kokonaismääräksi 82 ihmistä, mutta THL:n julkaisemista tiedoista ovat puuttuneet ainakin HUSin hoivakotien lukemat. Tähän on ainakin HUSin alueelta tuossa muutos ensi viikolla.

THL:n karttapalvelun tiedot täydentyvät muutamien päivien viiveellä. Tänään lauantaina 18.4. kello 12:40 kartta kertoi näyttävänsä tiedot torstailta 16.4.

Alustavan arvion mukaan taudista toipuneita henkilöitä on ainakin 1700. Arvio perustuu raportoituihin tapauksiin, joiden toteamisesta on vähintään kaksi viikkoa eikä tiedossa ole muuta taudinkulkuun liittyvää seurantatietoa.

 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat