Korona Hämeenkoski

PHHYKY vetoaa päijäthämäläisiin

Keski-Hämeen koronauutiset

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella on varmistettu 51 uutta koronavirustartuntaa lauantain jälkeen. Päijät-Hämeen hyvinvointihtymän johtajaylilääkäri Tuomo Nieminen vetoaa asukkaisiin koronaepidemian kurissapitämiseksi. Uusien rajoitusten vaikutus epidemian taltuttamiseen on kiinni jokaisen päijäthämäläisen käyttäytymisestä. Rajoitusten teho alkaa Niemisen mukaan näkyä viiveellä, sillä koronavirustaudilla on suhteellisen pitkä puhkeamisaika.

– On tärkeää noudattaa ohjeita sitkeästi, vaikka tartuntamäärien kasvun taittuminen antaakin odottaa itseään. Tärkeintä on välttää fyysisiä lähikontakteja perhepiirin ulkopuolisten kanssa, tähdentää yhtymän johtajaylilääkäri Tuomo Nieminen.

Keväällä päijäthämäläiset onnistuivat vastuullisella käyttäytymisellään pitämään epidemian kurissa. Fyysisiä kontakteja vältettiin, turvavälit pidettiin, käsi- ja yskimishygieniasta huolehdittiin. Nyt käytössä ovat kevään keinojen lisäksi myös maskit ja Koronavilkku. Maskien käyttö on tärkeätä myös kaupoissa asioivilla. Erityinen varovaisuus on tarpeen, jos on välttämätöntä matkustaa pääkaupunkiseudulle.

– Onnistumme nitistämään epidemian etenemisen myös nyt, kun vain vedämme yhtä köyttä ja noudatamme ohjeita, vetoaa infektioylilääkäri Ville Lehtinen päijäthämäläisiin.

– Pyydämme julkisia tiloja huomioimaan turvavälit ja maskien käytön nyt erityisen hyvin omissa ohjeissaan, Nieminen kehottaa.

Kuten keväällä, voi yhteyttä sukulaisiin ja ystäviin pitää pirauttamalla puhelimella, lähettämällä viestejä ja huomioimalla muilla tavoin.

– Fyysisten tapaamisten välttäminen ei tarkoita eristäytymistä tai läheisten unohtamista. Meillä on monia keinoja viestiä välittämisestä, vaikkemme voisikaan toisiamme kasvokkain tavata. On tärkeää pitää huolta siitä, että kukaan ei kokisi jäävänsä tässä tilanteessa yksin, Nieminen korostaa.

Testiin omaolo.fi:n kautta, yleistä koronatietoa valtakunnallisista palveluista 

Päivystysavun numerossa 116117 on edelleen ruuhkaa, ja koronatestiin pääsee parhaiten palvelusta omaolo.fi.

Hollolassa tartuntoja on nyt 30. Katso koko maan tilanne THL:n koronakartasta.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat