Korona Hämeenkoski Hauho Lammi Tuulos

Poikkeuslaki voimaan, ravintolat kiinni kolmeksi viikoksi 8.3. alkaen

Keski-Hämeen koronauutiset

Suomi on jälleen poikkeustilassa. Asiasta päätti hallitus yhteistoiminnassa tasavallan presidentin kanssa. Poikkeusolot tulevat voimaan heti ja ovat voimassa toistaiseksi, kunnes nyt tehty päätös kumotaan.

Välittömästi poikkeusolojen toteamisen jälkeen valtioneuvosto antoi eduskunnalle esityksen laiksi majoitus- ja ravitsemistoiminnasta annetun lain väliaikaisesta muuttamisesta. Siinä esitetään, että ravintolat ja muut ravitsemisalan yritykset suljettaisiin asiakkailta väliaikaisesti kolmeksi viikoksi. Lain on tarkoitus tulla voimaan 8.3.2021, ja se olisi voimassa 28.3.2021 saakka.

Ruoan ulosmyynti asiakkaille olisi sallittua. Sulku koskisi ravitsemisalan yrityksiä alueilla, joissa koronavirusepidemia on leviämis- ja kiihtymisvaiheessa, joten se koskee sekä Kanta-Hämettä että Päijät-Hämettä. Poikkeuksena olisivat henkilöstö- ja muut ravintolat, jotka eivät ole avoinna yleisölle, kuten esimerkiksi vanhainkotien ruokalat.

Ravintolat ja kahvilat voivat myydä ruokien tai juomien noutoannoksia suoraan asiakkaalle tai toimittaa niitä joko itse tai muiden palveluntarjoajien kautta asiakkaalle esimerkiksi kotiin.

Asiakas voi myös itse koota mukaan ostettavan annoksen noutopöydästä.

Lisätietoja ravintolatoiminnasta saa työ- ja elinkeinoministeriön sivulta Kysymyksiä ja vastauksia ravintoloiden sulkemisesta.

 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat