Korona Hauho Lammi Tuulos

Sally vetoaa vanhempiin: abiturientit testeihin, jos oireita ilmenee

Sally Leskinen. Kuva: KHSHP

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin tiedotustilaisuudessa johtajaylilääkäri Sally Leskinen kertoi, että alueella on viime viikolla järjestetty nuorten juhlia, joihin on osallistunut myös kevään abiturientteja. Sairaanhoitopiirin tietoon on tullut nuorten käymiä keskusteluja siitä, kannattaako mennä koronatesteihin, jos juhlien jälkeen tulee oireita. Leskinen painottaa: kyllä kannattaa!

­ – Vaikka ne ylioppilaskirjoitukset nuoren elämässä ovatkin merkittävä, kerran elämässä -kokemus, on riski sekä opiskelutovereille, opettajille ja näiden kaikkien perheenjäsenille hyvin iso, jos oireinen opiskelija ei juhlien jälkeen selvitä lievienkin flunssaoireiden aiheuttajaa, ja tuleekin levittäneeksi koronaa, Leskinen totesi tiedotustilaisuudessa.

– Tulen vielä vetoamaan tuossa kansalaisinfossamme nuorten vanhempiin, että he kävisivät tästä keskustelun nuorten kanssa.

Vaikka potilasmäärät Kanta-Hämeen keskussairaalassa ovat juuri tällä hetkellä alhaiset, Leskinen totesi että vielä ei ole näkyvissä signaaleja siitä, että pandemia olisi rauhoittumassa, vaan tilanne jatkuu vielä hyvin epävakaana.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin ilmaantuvuusluku on ollut noin 89 tartuntaa 100 000 henkilöä kohden kahden viikon periodilla. Tehdyistä testeistä noin 3 prosenttia on ollut COVID-19-positiivisia. Karanteenin aikana sairastuneita potilaita on 24 prosenttia ja epäselviä tartuntaketjuja on 15 prosenttia. Eilisen aikana todettiin 16 uutta tartuntaa, niistä 15 Hämeenlinnan seudulta.

 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat