Ajankohtaista Korona Hämeenkoski

Salpakankaan koulussa koronatartunta

Keski-Hämeen koronauutiset

Hollolan kunnan mediatiedotteessa kerrotaan, että Salpakankaan koulun yhdellä oppilaalla on todettu koronatartunta. Altistuneiden oppilaiden ja henkilöstön jäsenten osalta siirrytään etätyöskentelyyn ja karanteeniin korona-altistumisen takia maanantaista 16.11.2020. Koulusta ollaan yhteydessä altistuneiden oppilaiden huoltajiin sekä henkilöstön jäseniin.

Poikkeuksellinen opetus järjestetään terveysviranomaisten suosituksesta ja varotoimenpiteenä.

Altistuneita on kolmella 7. -luokalla.  Hyvinvointiyhtymä on kartoittanut altistuneet ja pyrkii tavoittamaan heidät kaikki mahdollisimman pian.

10 vuorokauden karanteeniaika lasketaan alkamaan altistustilanteesta. Hyvinvointiyhtymän tartuntataudeista vastaava määrää karanteenin altistumistietojen pohjalta, mikä kerrotaan karanteeniin jäävälle sekä puhelimitse että kirjallisesti. Päätöksessä on karanteenin päättymispäivä.

Karanteeniajan etäopiskeluohjeita, lähetetään oppilaille ja huoltajille näin alkuun Wilma-järjestelmän kautta.

Lähiopetuksessa olevat Salpakankaan koulun oppilaat eivät siirry Heinsuon koululla pidettäville tunneille, eivätkä Heinsuon koulun oppilaat Salpakankaalle. Myös yhteiset opettajat pysyvät kotikouluillaan.

Koulun muut oppilaat jatkavat koulunkäyntiä normaalisti.

Wilma toimii tiedotuskanavana myös tässä tilanteessa.

Altistumisesta ja karanteenista

Karanteeniin määrätään henkilöt, jotka ovat olleet lähikontaktissa tartuttavaksi arvioidun koronapositiivisen henkilön kanssa yli 15 minuuttia. Esimerkiksi käynti koulussa ei aiheuta toimenpiteitä. Hyvinvointiyhtymän infektioyksikkö arvioi altistumisen.

Karanteeniin määrättyjen henkilöiden perheitä ei aseteta karanteeniin, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa tartunnan saaneeseen. Karanteeniin asetetun oireettoman henkilön lähipiiri ei ole tartuttava. Oireettomat perheenjäsenet voivat käydä koulussa ja töissä normaalisti, mutta heidän tulee tarkkailla terveydentilaansa erityisen huolellisesti.

Karanteeniin asetetuille toimitetaan virallinen päätös, joka oikeuttaa tarvittaessa alle 16-vuotiaan huoltajan jäämään kotiin lapsen kanssa, vaikka lapsi olisikin terve. Päätös perustuu tartuntatautilakiin.

Karanteeniin asetettuja pyydetään tutustumaan THL:n ohjeisiin, mitä karanteeni tarkoittaa.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski