Korona Keski-Häme Pitäjät

Tavastian ohjeita opiskelijalle ja huoltajalle koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi

Koulutuskuntayhtymä  Tavastiaan koronaa varten perustettu valmiusryhmä on päivittänyt ohjeistuksensa perjantain 13.3. iltapäivän ja hallituksen antamien ohjeiden tasolle.

– Tilanne muuttuu nyt todella nopeasti ja käytämme kaikki keinot, jotta tartuntoja saadaan vähennettyä. Ohjeissa on kyse siis ennaltaehkäisystä ja epidemian leviämisen hidastamisesta, Tavastia tiedottaa.

Perjantaina 13.3. yhtään koronatapausta Tavastian opiskelijoissa tai henkilökunnassa ei ollut todettu.

– Pyrimme jatkamaan työntekoa ja opiskelua mahdollisimman normaalisti annettujen linjausten rajoissa. Yhteisin toimintatavoin ja toisemme huomioiden selviämme tästä parhaalla mahdollisella tavalla, sanotaan Tavastian tiedotteessa.

Vastauksia yleisiin kysymyksiin työssä ja opiskelussa

1) Opiskeluun liittyvät ulkomaan matkat ja vierailut ulkomailta Suomeen on kielletty. Miten toimitaan kotimaisten tapahtumien, messujen ja muiden osalta, voiko niihin osallistua?

Tavastiassa kaikkien tilaisuuksien ja tapahtumien järjestäminen sekä osallistuminen niihin on peruttu toistaiseksi. Tämä koskee kaikkia Tavastian yksiköitä, niiden työntekijöitä ja opiskelijoita. Tarkkaa aikarajaa rajoitukselle emme pysty antamaan, mutta siirtäminen syksyyn on todennäköistä. Opiskelijoiden TET-harjoittelut lukiokoulutuksessa ovat sallittuja.

2) Rajoitukset koskevat työtä ja opiskelua. Miten toimia vapaa-ajan matkojen osalta?

Ulkoministeriön tuoreen ohjeistuksen mukaan kaikkea matkustamista ulkomaille tulisi välttää. Vaikka Tavastia ei voi määrätä vapaa-ajan matkoihin rajoituksia, asia tulee huomioida myös opiskelun kannalta. Epidemia-alueelta (THL:n luokittelu) palatessa Tavastian opiskelijan on pysyteltävä kaksi viikkoa poissa oppilaitoksesta karanteenissa. Kehotamme miettimään tarkkaan, onko mikään matka tässä tilanteessa välttämätön, ja mitkä voivat olla sen seuraukset etenkin riskiryhmien kannalta.

3) Entä omien opiskelukavereiden kanssa toimiminen?

Pyrimme välttämään fyysisiä kontakteja, sillä jokainen katkaistu tartuntaketju on voitto viruksesta ja sillä on merkitystä. Normaalisti opiskeluun kuuluvia kontakteja emme voi täysin välttää. Huomioidaan toiset, muistetaan hyvä käsihygienia, käsidesin ahkera käyttö, kättelykielto ja pidetään mielessä yskimisohjeet. Kouluun ei pidä tulla, jos tuntee vähäisiäkin sairausoireita!

4) Tilanne pelottaa ja kuulun riskiryhmään. Voinko jäädä kotiin, vaikka minulla ei ole oireita?

Opetushallitus on ohjeistanut oppilaitoksia tilanteesta, jossa huoltajat päättävät esimerkiksi varotoimenpiteenä ottaa nuorensa kotiin. Lupa tilapäiseen poissaoloon on myönnettävä, vaikkei opiskelija ole sairas tai häntä ei ole määrätty karanteeniin. Opettaja voi antaa opiskelijalle tehtäviä poissaolon ajaksi. Poissaolo käsitellään, kuten muutkin luvalliset poissaolot.

Mahdollisessa koronaepäilyssä opiskelijan tai huoltajien tulee olla puhelimitse yhteydessä omaan terveyskeskukseen, josta annetaan lisäohjeita.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat