Korona Keski-Häme

Tavastian toinen aste palaa lähiopetukseen 18. tammikuuta

Keski-Hämeen koronauutiset

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä suosittaa koronarajoitusten jatkamista tammikuun loppuun asti, mutta suosittelee kunnille ja oppilaitoksille toisen asteen koulutuksen palauttamista lähiopetukseen oppilaitoksille sopivassa aikataulussa. Lisäksi suositellaan kunnille lasten ja nuorten harrastusten mahdollistamista myös sisäliikuntatiloissa, kuitenkin noudattaen 10 henkilön ryhmäkokoja.

Koulutuskuntayhtymä Tavastia on aiemmin päättänyt toimintatavoista 17. tammikuuta asti ja tiedottaa nyt palaavansa Hämeenlinnan lyseon, Kaurialan, Lammin ja Parolan lukioissa sekä Ammattiopisto Tavastiassa lähiopetukseen maanantaista 18. tammikuuta alkaen. Viikolla kaksi toimitaan aiemman suunnitelman mukaisen hybridimallin mukaan. Tarkemmista järjestelyistä on tiedotettu opiskelijoita Wilman kautta.

Lähiopetusta jatketaan 18. tammikuuta opiskelijoiden täysimääräisellä maskisuosituksella ja muita koronaohjeita mahdollisimman hyvin noudattaen.

Vanajaveden Opiston (VOP) aikuisten harrastustoiminta on tauolla tai toimii etänä tammikuun loppuun saakka. Pandemiaryhmä helpotti suosituksiaan alle 20-vuotiaiden harrastusten osalta. Kunnille suositellaan lasten ja nuorten harrastusten mahdollistamista myös sisäliikuntatiloissa, kuitenkin noudattaen kymmenen henkilön ryhmäkokoja.

VOPin lasten ja nuorten ryhmät aloittavat toimintaansa portaittain alkaen 11. tammikuuta enintään kymmenen hengen ryhmissä ja sitä mukaa, kun tiloja saadaan käyttöön. Asiasta tiedotetaan ryhmäkohtaisesti, jos toimintaa päästään aloittamaan.

Suositukset 31.1.2021 asti

1) Yli 10 hengen yksityistilaisuuksia ei suositella järjestettäväksi tai osallistuttavaksi.
2) Yleisötilaisuuksien osalta suositellaan niin ikään pidättäytymistä yli 10 henkilön tilaisuuksista. AVI on antanut asiasta määräyksen 31.1.2021 asti.
3) Kantahämäläisille suositellaan välttämään tarpeetonta matkustamista leviämisvaiheen alueille tai leviämisvaiheen aikana alueelta muualle.
4) Toisen asteen oppilaitoksien osalta suositellaan palaamista lähiopetukseen oppilaitoksille mahdollisessa rytmissä. Oppilaitoksissa on kuitenkin voimassa kasvomaskien täysimääräinen käyttö ja tilanteen mahdollisesti pahentuessa oppilaitoksia pyydetään säilyttämään valmius etäopetukseen siirtymiseen, niiltä osin kuin se on soveltuvaa.
5) Perusopetuksen yläluokkien (luokat 7.–9.) osalta jatketaan täysimääräisesti kasvomaskien käyttöä.
6) Kuntien järjestämän aikuisten harrastus- ja ryhmätoiminnan (mukaan lukien kansalaisopistot ja liikuntaryhmät) sekä taiteen perusopetuksen ryhmätoimintojen osalta jatketaan sulkutoimia. Opetustoiminta tai harrastus, joka on järjestävissä etänä, voi jatkua.
7) Kunnat jatkavat suositustaan tilojaan käyttävien seurojen osalta tilapäisestä toiminnan sulkemisesta aikuisten harrastus- ja ryhmätoiminnassa. Ammattimainen kilpaurheilu sarjalisenssisopimukseen tai urheilusopimukseen perustuen OKM:n määrityksen mukaan voi jatkua. Uimahallien saunojen ja muiden julkisten saunojen käyttökieltosuositus jatkuu. Mikäli tällaisia tiloja pidetään kunnan taholta auki, pukutilojen osalta esim. uimahallien suositellaan sulkevan vähintään 2/3 paikoistaan. Kuntia suositellaan lisäämään ulkoliikuntaharrastusmahdollisuuksia normaalia enemmän.
8) Kunnille suositellaan alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastusten mahdollistamista myös sisäliikuntatiloissaan. Toiminta suositellaan järjestettäväksi erillisissä, alle 10 henkilön ryhmissä. Maakuntarajoja ylittäviä pelejä tai turnauksia ei tule järjestää.
9) Riskiryhmien suojaamisen osalta julkiset ja yksityiset palveluntuottajat jatkavat ja kehittävät omassa toiminnassaan suojaustoimenpiteitä, mukaan lukien henkilöstön suojainten käyttö ja hygieniatoimet sekä turvallisten vierailutilojen ja -käytäntöjen luominen ja käyttöönotto.
10) Kunnat jatkavat julkisten tilojen toiminnan rajaamista tai sulkemista epidemiatilanteen vaatimalla tavalla. Tämä koskee muun muassa kirjastojen, museoiden, teattereiden ja jäähallien toimintaa.

Lisäksi maakunnan omat kasvomaski- ja etätyösuositukset jatkavat voimassaoloaan leviämis- ja kiihtymisvaiheen ajan. THL:n uusi kasvomaskisuositus annettiin perjantaina 8.1.2021. Sen mukaan maskeja suositellaan koko maassa nyt kaikille yli 12-vuotiaille.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski