Korona Hämeenkoski Hauho Lammi Tuulos

Toisen asteen oppilaitokset ja kaikki yläkoulut jäävät talviloman jatkoksi etäopetukseen

Lukiot ja yläkoulut jäävät talviloman jälkeen kolmen viikon etäopetukseen. Kuva: Antti Ahonen

Tavastian toisen asteen oppilaitokset eli Hämeenlinnan lyseon lukio ja sen aikuislinja, Kaurialan lukio, Lammin lukio ja Parolan lukio sekä ammattiopisto Tavastia siirtyvät kokonaan etäopetukseen maanantaista 8. maaliskuuta alkaen. Talviloman jälkeen ei siis palata lähiopetukseen, ja etäopetusjakso kestää kolme viikkoa. Myöskään pienryhmäopetusta ei järjestetä tänä aikana lähiopetuksena, kerrotaan koulutuskuntayhtymän tiedotteessa.

Myös  Hakkalan koulu Lammilla ja Hauhon yhtenäiskoulu Hauholla jäävät talviloman päätteeksi etäopetukseen.

Hämeenlinnan kaupungin verkkosivuilla kerrotaan, että perusopetuksen 7.-9. -luokkalaiset sekä lisäopetuksen 10. luokkalaiset siirtyvät etäopetukseen maanantaista 8.3.2021 alkaen ja lähiopetukseen palataan maanantaina 29.3.2021. Etäopetukseen siirtyminen ei koske erityisen tuen, pidennetyn oppivelvollisuuden ja perusopetuksen valmistavan opetuksen oppilaita.

Etäopetuksen aikana koulutyötä tehdään lukujärjestyksen mukaisesti. Kaupunki on avannut nettiin myös huoltajille tarkoitetun infopaketin, josta saa tietoa etäopetuksen järjestelyistä.

Kouluruokailu järjestetään etäopetuksessa oleville oppilaille ja sen tarkemmista järjestelyistä tiedotetaan ensi viikon aikana.
Toisen asteen opiskelijoille, jotka ovat oikeutettuja maksuttomaan ruokailuun, järjestetään jälleen viikoittaiset ruokakassijakelut. Kassien tilaamisesta ja jakeluajankohdista tiedotetaan tarkemmin Wilmassa.

Lähiopetuksessa olevien yläkoulujen oppilaiden koulukuljetukset hoidetaan normaalisti. Etäopetuksessa olevien oppilaiden osalta koulukuljetukset perutaan keskitetysti.

Vuosiluokkien 8-9 TET-jaksot on siirretty myöhemmäksi keväälle. Koulut tiedottavat tarkemmin ajankohdista.

Syynä etäopetukseen siirtymiseen on hallituksen päättämä  kolmen viikon sulkutila, joka alkaa 8.3. ja päättyy 28.3. Hallitus tiedotti asiasta tiedotustilaisuudessaan torstaina 25.2. Sulkutilassa kaikilla leviämis- ja kiihtymisvaiheen alueilla siirrytään etäopetukseen toisella asteella ja perusopetuksen yläluokilla. Sulkutilan tarkoituksena on katkaista jatkuvasti kiihtyvä tartuntatilanne ja muuntoviruksen leviäminen.

Lisäksi yli 12-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta keskeytetään. Näin ollen aikuisten kurssien lisäksi Vanajaveden Opiston kurssit 12-vuotiaille ja sitä vanhemmille siirtyvät etäopetukseen mahdollisuuksien mukaan tai ne keskeytetään. Osallistujille ilmoitetaan mahdollisista etäjärjestelyistä erikseen.

Sulku ei vaikuta ylioppilaskirjoituksiin, vaan ne järjestetään koronaohjeistuksia noudattaen aiemmin sovitusti.

Hollolan koulujen tilanteesta tiedotetaan, kun Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän koronayhteistyöryhmä on kokoontunut ja ottanut kantaa alueen suosituksiin ja rajoituksiin. Yhtymän alue on epidemian kiihtymisvaiheessa, joten valtioneuvoston päätökset koskevat myös Päijät-Hämettä ja Hollolaa. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän sivuilla todetaankin, että valtioneuvoston 25.2. julkaisemat toimet tullaan ottamaan alueella käyttöön. 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat