Ajankohtaista Korona Keski-Häme

Torstaina taas yli sata uutta koronatapausta

Keski-Hämeen koronauutiset

Torstaihin 16. huhtikuuta mennessä Kanta-Hämeen alueella on todettu yhteensä 61 COVID-19-tartuntaa. Lisäystä eiliseen on kaksi. Päijät-Hämeen  alueella on todettu yhteensä 60 tartuntaa, lisäystä eilisestä on yksi. Koko maassa on eilisen jälkeen tulleitten testitulosten perusteella todettu 132 uutta tartuntaa. Kaikkiaan Suomessa on nyt 3364 laboratoriotestillä varmennettua koronatartuntaa.

Kanta-Hämeen keskussairaalassa on tällä hetkellä hoidossa kolme koronapotilasta, joista yksi on tehohoidossa. Päijät-Hämeessä on puolestaan sairaalahoidossa  7 potilasta ja tehohoidossa 4.

Hämeenlinnan ja Hollolan ilmoitetut tartuntamäärät ovat pysyneet THL:n karttapalvelussa ennallaan. Sen mukaan Hämeenlinnassa on nyt 28 tartuntaa ja Hollolassa edelleen seitsemän.

Kanta-Hämeessä koronaan on ilmoitettu kuolleen yhden potilaan, Päijät-Hämeessä kolmen. Valtakunnallisesti kuolemantapaukset lisääntyivät keskiviikkona kahdeksalla, tämän päivän lukemat eivät vielä ole päivittyneet. Eiliseen mennessä Suomessa oli kuollut koronaan 72 ihmistä. Merkittävä osa, Ylen uutisoinnin mukaan jopa kaksi kolmesta,  heistä on kuollut hoivakodissa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos julkaisi eilen myös ensimmäiset tulokset vasta-ainetesteistään, joiden perusteella voidaan alustavasti jo arvioida, että Helsingin ja Uudenmaan piirin alueella voi olla monikymmenkertainen määrä tartuntoja laboratoriotesteissä varmennettuihin lukemiin verrattuna. Tutkimustulokset ovat kuitenkin vielä vasta alustavia.

Kanta-Hämeen keskussairaalan ylilääkäri Sally Järvelä arveli viime viikolla, että tartunnat lähtevät leviämään Kanta-Hämeessä pari viikkoa sen jälkeen, kun Uudenmaan sulku puretaan.

– Nyt olemme paremmin valmistautuneita ottamaan potilaat vastaan, Järvelä vakuutti. Viruksen tautihuipun hän arveli saapuvan Hämeeseen touko–kesäkuun vaihteessa.

– Sinnikäs ohjeiden noudattaminen on paras keino edelleen estää koronatartuntoja. Joten pysytään kotona, pestään kädet, yskitään ja niistetään oikein, pidetään turvavälit, huomioidaan kokoontumisrajoitukset ja pidättäydytään riskiryhmiin kuuluvien tapaamisesta, ohjeistetaan tänään Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän sivuilla.

 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski