Ajankohtaista Korona Keski-Häme

Vaatiiko työsi matkustamista Uudellemaalle? Varaa reilusti aikaa!

Keski-Hämeen koronauutiset

Uudenmaan rajalla on odotettavissa huomattavaa ruuhkaa, kun työmatkaliikenne alkaa maanantaina. Poliisin on mahdotonta arvioida etukäteen, miten pitkät jonot rajalla on.

– Ihmiset voivat vaikuttaa paljon oman ja muiden työmatkan sujuvuuteen. Jos mahdollista, tee etätöitä. Jos työpaikalle meneminen on välttämätöntä, matkusta ruuhka-aikojen ulkopuolella ja varaa runsaasti aikaa, sanoo ylikomisario Jere Roimu Helsingin poliisilaitokselta.

Aikaa on syytä varata tavallista enemmän myös joukkoliikenteessä matkustamiseen. Poliisi tekee tarkistuksia junissa ja busseissa.

Ota mukaan mahdollinen työnantajan todistus työmatkasta tai muu dokumentti työstäsi. Poliisi ei vaadi todistusta, mutta sellainen sujuvoittaa tarkastusten tekemistä.

Voit näyttää lappua ajoneuvon ikkunan läpi tai ikkunan raosta, jos todistus on riittävän selkeä. Poliisi voi kuitenkin käskeä avaamaan ikkunan ja kysyä lisätietoja.

Poliisi tekee osalla valtaväylistä muutoksia liikennejärjestelyihin, jotta raskas liikenne sujuisi jouhevasti.

Uudenmaan liikkumisrajoitus astui voimaan lauantaina 28.3.2020 kello 00.00. Liikkumisrajoitusta valvotaan tarkistuspisteillä ja liikkuvasti.

Älä tee turhia ylityksiä

Uudenmaan maakuntarajan tarkastuspisteillä tarkistettiin lauantaina 13 233 ajoneuvoa kello 00.00­–18.00 välisenä aikana. Niistä 671 jouduttiin käännyttämään. Valmiuslain rikkomisesta on annettu edelleen vain yksi sakko.

– Maakuntarajalla on käynyt ajoneuvoilla useita kokeilijoita, jotka ovat yrittäneet päästä toiselle puolelle ilman välttämätöntä tarvetta. Kehotamme välttämään tällaista toimintaa. Se hidastaa liikennettä turhaan, toteaa operaation yleisjohtaja, ylikomisario Heikki Porola Helsingin poliisilaitokselta.

Junamatkustajia oli lauantaina 628, ja heistä 12 käännytettiin. Matkustajamäärät ovat poliisin mukaan olleet junissa hyvin maltillisia.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski