Korona Keski-Häme

Ylioppilaskirjoitukset aikaistuvat ja musikaali siirtyy

Lammin lukion ja Hakkalan koulun rehtori Esa Kähkönen.

Lammin lukion rehtori Esa Kähkönen kertoo, että Lammin lukiossa koronavirus vaikuttaa sekä ylioppilaskirjoituksiin että muuhun lukion toimintaan.

Ylioppilastutkintolautakunta aikaisti reaaliaineiden kokeita viikolla koronavirustilanteen vuoksi. Lukiossa kaikki loput ylioppilastutkinnon kokeet pidetään viikolla 12, jolloin kokeita on joka päivä, Kähkönen kertoo.

Lammin lukiossa siirryttiin muiden Koulutuskuntayhtymä Tavastian lukioiden tavoin viikon ajaksi etäopetukseen maanantaista 16.3. alkaen. Toimella halutaan turvata ylioppilaskokeet ja estää osallistujien altistuminen koronavirukselle. Tarkoituksena on paitsi lieventää koronaviruksen mahdollista leviämistä, turvata myös kevään ylioppilastutkinnon järjestelyt ja samalla harjoitella etäopetuksen toteuttamista lukioissa.

– Opiskelijoiden tulee seurata päivittäin opettajien Wilman kautta lähettämiä ohjeita etäopetuksen järjestelyistä kunkin kurssin osalta. Etäopetuspäätökseen vaikutti myös Ylioppilastutkintolautakunnan ilmoitus reaalikokeiden aikaistamisesta. Etäopetuksen aikana lukion opiskelijat voivat ruokailla koululla, Kähkönen kertoo.

Lukiossa opiskeluun liittyvät ulkomaan matkat ja vierailut ulkomailta Suomeen on Kähkösen mukaan myös kielletty. Myös kaikkien tilaisuuksien ja tapahtumien järjestäminen sekä osallistuminen niihin on peruttu toistaiseksi. Tapahtumat siirretään syksyyn.

– Lammin lukiossa on tämän ohjeistuksen johdosta peruttu kansainvälisyyshankkeiden matka ja vastavierailu sekä lukion musikaali. Musikaali pyritään järjestämään syyslukukaudella, arviolta syysloman jälkeen.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski