Kulttuuri Hauho

Favén-Uotilan kulttuuri- ja taiteilijasuvun juuret ovat Hauholla

Taidemaalari Antti Favén tuli tunnetuksi myös karikatyyrien tekijänä. Tässä kohteena hauholainen eduskunnan puhemies Wäinö Wuolijoki vuonna 1926.

Hauhon Ilmoilasta lähtöisin oleva Favénien suku on tehnyt näyttävää jälkeä suomalaisessa kulttuuri- ja taide-elämässä. Ensi tiistaina 12. maaliskuuta hallintotieteiden maisteri Otto Favén tekee puolessatoista tunnissa kahdensadan vuoden aikamatkan Uotila-Favénien kulttuuri- ja taiteilijasuvun värikkäisiin vaiheisiin luennoidessaan Hauhotalossa. Hänen esitelmänsä aihe on Juuret Hauholla – sukuni tarina.

Favénien suvussa on ollut boheemeja velikultia: kuvataiteilijoita, runoilijoita ja tieteilijöitä. Suvun jäsenissä on ollut myös opettajia kuten Hämeen Sanomien perustajiin ja ensimmäisiin osakkeenomistajiin kuulunut Hämeenlinnan Lyseon historian ja maantieteen lehtori Antti Favén.

Antti Favén toimi myös hetken aikaa lehden vastaavana toimittajana 1880-luvulla. Hämeen Sanomien alkuajoista alkaen ilmestynyt Hämeenlinnan kirje -palsta jatkaa edelleen, toimittajanaan nimimerkki Antti, aikoinaan nimimerkin käyttöön ottaneen Antti Favénin mukaan.

Antti Favénin pojanpoika ja kaima Antti Favén oli taitava muotokuvamaalari, joka ikuisti aikansa poliittista ja taloudellista eliittiä. Hän oli usein nähty vieras Hella ja Sulo Wuolijoen luona ja myös Hauhon Wuolijoella. Veljensä Pertti Uotila oli naimisissa Sulon sisaren Tyynen kanssa.

Hauho-Seuran Hauhotalossa järjestämä luentotilaisuus tiistaina 12.3.2019 alkaa kello 18 kahvitarjoilulla ja luento on kello 18.30 alkaen. Luentotilaisuuteen on vapaa pääsy.

 

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi, Säästö-Karit
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski