Kulttuuri Hauho

Hanne Dahlin seitsemäs Hauho-dekkari ilmestyi

Hanne Dahlin Hauholle sijoittuva dekkarisarja saa jatkoa.Uutuusteos kertoo edeltäjiensä tavoin kyläyhteisön rikoksista ja rakkauksista. Sarjan seitse-nmännessä osassa liikutaan Hauholla Niskavuori-hengessä nykypäivän elokuvaryhmän tragedioiden myrskyissä.

– Korona on vaikeuttanut uudesta kirjasta kertomista, kun julkistamistilaisuudet niin Espoossa kuin Hauhollakin on jouduttu perumaan ja kirjastotkin ovat kiinni, kirjailija harmittelee.

– Tällä kertaa vien kirjassa helsinkiläisen filmiryhmän Hauholle, mutta kaikki eivät palaa siltä reissulta takaisin!

Viimeiset vuorosanat -kirjassa lapsuudenaikaiset kaverukset kirjailija Karla Mantere ja dramaturgi-ohjaaja Totti Sepänsalo tapaavat sattumalta Helsingissä. Totti kertoo aloittavansa pikapuoliin uusimman elokuvansa salaisten lemmenkohtausten kuvaukset ja etsivänsä sopivaa kuvauspaikkaa maaseudulta. Hän tarttuu hanakasti Karlan ehdotukseen majoitusyritys Hellevin Hovista ja sen tarjoamista mahdollisuuksista. Sijaitseehan paikka Hämeen sydämessä Hauholla perinteikkäässä vanhojen elokuvien kuvausmiljöössä. Hauholaisille ryhmän ilmaantuminen paikalle toimii tervetulleena piristysruiskeena elokuisessa arjessa.

Kurssikeskus Koivulinna ja mökkikylä sen ympärillä takaavat miellyttävät työskentelyolosuhteet ryhmälle, mutta henkilösuhteissa hiertää heti alusta lähtien. Vähitellen taustalta paljastuu yllättäviä menneisyyden kytköksiä. Tilanne ei parane lainkaan kutsumattoman vieraan liittyessä seurueeseen.

Filmaustyö saa dramaattisen käänteen, kun yksi ryhmän jäsenistä löytyy kuolleena metsäpolulta. Rikosylikonstaapeli Pirkka Juutilainen ja vanhempi konstaapeli Päivikki Noro saavat jälleen kerran kutsun saapua Hellevin Hoviin.

Hanne Dahl (Anne Syrjä, s. 1949) on Suomen Kirjailijaliiton, Espoon Kirjailijoiden, Kanta-Hämeen Kirjailijayhdistyksen ja Uudenmaan Kirjoittajien jäsen.

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat