Kulttuuri

Hauhon musiikkijuhlilla ennätysyleisö

Virtuosi di Kuhmo esiintyessä kesällä Turvantalolla tuoleja jouduttiin kantamaan kahteen kertaan lisää, niin että kaikki saivat istumapaikan. Kuva: Kirsti Lappi

Hauhon musiikkijuhlat julkaisi syyskuun alussa osavuosikatsauksen kesän festivaalista. Sen mukaan heinäkuussa 17:ttä kertaa järjestetyt Hauhon musiikkijuhlat kasvoivat hieman puun takaa suurimmiksi tähänastisista. Konsertteja oli kaikkiaan kymmenen ja niitä kuultiin neljässä eri pitäjässä. Kävijöitä oli yhteensä reilu tuhat, joten yleisöennätyskin saatettiin rikkoa, vähintäänkin sitä sivuttiin.

<@Hauho>Hauho<@$p>

– Liput kävivätkin tänä vuonna varsin hyvin kaupaksi, kertoo musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Mikko Ivars.
– Esimerkiksi kaikki Hahkialan kartanon konsertit myytiin loppuun. Onneksi lippuja näihin loppuunmyytyihinkin tapahtumiin riitti kuitenkin vielä festivaaliviikollekin. Vaikka lippujen runsas kysyntä tietysti ilahduttaakin järjestäjää, on kuitenkin harmillista jos monen konsertin kohdalla joudutaan myymään ”ei-oota” jo varhain. Optimitilanne olisi tietenkin se, että ovelle saapuneet ”myöhäisherännäiset” saisivat viimeiset liput – täyttöaste olisi 100 prosenttia ja kaikki halukkaat mahtuisivat mukaan, toivoo Ivars.
– Lammin Turvantalolla taas saatiin suorastaan kantaa lisätuoleja saliin yleisömäärän tuplaantuessa viime kesästä. Tähän vaikutti varmasti myös yhteistyö paikallislehti Keski-Hämeen kanssa, jonka ansiosta Seele-kvartettia ja Virtuosi di Kuhmoa kuulemaan saapui entistä enemmän myös paikallisia musiikin ystäviä, Ivars kertoo.
– Lehden tilaajille suunnattu pieni alennus toivottavasti laski hieman kynnystä saapua paikalle tutustumaan festivaalitunnelmaan. Perinteinen lehdestä leikattava alennuskuponki taas palveli niitä, jotka eivät ole kotonaan sähköisten palvelujen parissa.
Ivars painottaa yleisön merkitystä Hauhon musiikkijuhlille ja välittää heille suuret kiitokset.
– Merkittävin osuus budjetistamme on arvokkaista tukijoistamme huolimatta kuitenkin lipputuloilla.
Ivarsin mukaan Hauhon musiikkijuhlat taitaa olla yksi tehokkaimpia kotimaisia musiikkifestivaaleja – jos mitataan sitä, kuinka paljon konsertteja yhteiskunnan myöntämään tukeen nähden saadaan järjestettyä.
Kesällä kävi myös ilmi, että yli viisitoistavuotisesta historiasta huolimatta jotkut ovat kuulleet Hauhon musiikkijuhlista vasta nyt. Samojen ihmisten taholta kuultiin myös ihmetystä festivaalin nimestä: Miksi ihmeessä Hauhon musiikkijuhlat, kun konsertteja on pitkin Hämettä?
– No siksi, että festivaali järjestettiin viisi ensimmäistä vuotta vain ja ainoastaan Hauholla, Ivars perustelee.
Hauhon musiikkijuhlat vieraili ensimmäisen kerran Hauhon ulkopuolella vasta vuonna 2007, tällöin konsertti järjestettiin Hattulan vanhassa Pyhän Ristin kirkossa.
– Nimenvaihtoon ei nähty tuolloin syytä, eikä alueellisesta laajentumisesta huolimatta varsinkaan nyt, kun Hauhon musiikkijuhlat on saavuttanut mukavasti mainetta musiikinystävien keskuudessa koko Suomen alueella ja vähän ulkomaillakin, tähdentää taiteellinen johtaja Mikko Ivars.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi, Säästö-Karit
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski