Kulttuuri

Kaapo Volan singlen ensiesitys Rapufesteillä

Video on kuvattu Lammilla ja Hämeenkoskella

<@Lammi>Lammi, <@Hkoski>Hämeenkoski<@$p>

Lammilta kotoisin oleva Kaapo Vola & Lintsausmafia esitti uutuussinglensä ensimmäistä kertaa Lammin Rapufesteillä. Single Flykärillä Tokioon julkaistiin Rapufestiä edeltävällä viikolla. Single sai ensisoittonsa radiossa YleX-kanavalla torstaina 23.8. ja ensimmäistä kertaa se esitettiin yleisölle seuraavana päivänä Riikosissa. Kappaleen video on kuvattu Lammin ja Hämeenkosken maisemissa.

– Video on sellainen retro ja ysäri. Videon kuvaaja tykkäsi meidän basistin hahmosta, joka sitten seikkailee videolla. Päätettiin, että ei tehdä ainakaan mitään perinteistä Helsinki-videota, Kaapo Vola sanoo.
– En itke vanhojen aikaan perään, mutta iän myötä on kieltämättä alkanut fiilistellä monia juttuja, tuumii 39-vuotias muusikko ja myöntää, että tarinoita Lammilta saattaa biiseihin päätyä.
Flykärillä Tokioon -videossa näkyy kotiseuturakkaus ja se kuuluu myös levy-yhtiön nimessä Untula Recordsissa, joka on julkaissut uuden singlen sekä loppuvuodesta julkaistavan EP:n.
– Untula Records on meidän bändin tarpeisiin räätälöity levy-yhtiö. Jos jotain sopivaa löytyy, voidaan ottaa myös muita artisteja mukaan, Vola sanoo.
Untulan lavalla Vola muistelee soittaneensa Yö-yhtyeen lämmittelijänä.

Pohja musiikin tekemiselle Lammin musiikinopetuksesta

Edellisestä esiintymisestään Lammilla Kaapo Vola arvelee kuluneeksi jo kymmenisen vuotta, joten oli hienoa palata lavalle Lammilla.

Nuoruutensa Lammilla viettänyt Kaapo Vola oli hyvillä fiiliksillä Rapufestin keikasta, sillä nuoruudenmaisemissa vierailu on harvinaista herkkua nykyään Helsingissä asuvalle muusikolle, kun vanhemmatkaan eivät asu enää Lammilla. Täällä syntyi kuitenkin pohja musiikilliselle uralle. Kaapo Vola kiittää opettajia Teppo Koskista ja Helena Pekkasta.
– Saatiin harjoitella musiikin äänittämistä ja päästiin tekemään biisejä studioon. Musaluokkaan päästiin treenaamaan iltaisin, kun haettiin Tepolta avain, Kaapo Vola kiittää musisointiin kannustanutta kouluaikaa ja musiikinopetusta Lammilla.
Yläasteelta löytyi myös Hämeenkoskelta kotoisin oleva Jukka Nyman, jonka kanssa Volalla on ollut vuosien varrella useita bändivirityksiä ja joka soittaa Volan bändissä edelleen.

Voice Of Finlandin myötä musiikkia suomeksi

Kaapo Vola, oikealta nimeltään Kokkonen, teki musiikkia pitkään englanniksi. Suomenkieleen siirtyminen tapahtui The Voice Of Finland -ohjelmaan osallistumisen myötä. Vola oli mukana ohjelman toisella tuotantokaudella Lauri Tähkän joukkueessa.

– Kaksi tuolia kääntyi, Paula Koivuniemen ja Lauri Tähkän. Ajattelin, että Tähkän joukkueessa pääsen ainakin laulamaan suomeksi, englanniksi laulamisen tie oli silloin kuljettu loppuun.
Voice Of Finlandissa tie jatkui neljän parhaan joukkoon.
– Kokemus oli hauska, mutta se oli omituinen maailma minulle. Siitä lähti kuitenkin kipinä suomeksi laulamiseen.
Nykyinen kokoonpano Kaapo Vola & Lintsausmafia on soittanut yhdessä viime vuoden joulukuusta. Vola tuumii, että nyt tehdään niin, kuin hyvältä tuntuu. Pienlevy-yhtiömaailma tuntuu hyvältä.

Rapufest saanee jatkoa

Historian ensimmäiset Rapufestit juhlittiin Riikosten kylällä elokuun viimeisenä viikonloppuna. Festivaalin pääpäivä oli lauantai, mutta jo perjantaina festivaali lähti mukavasti käyntiin sadekuuroista huolimatta. Toinen festivaalin järjestäjistä, Kimmo Kukkapuro, oli tyytyväinen jo perjantain starttiin ja arviolta noin sataan kävijään.

– Täällä on kuitenkin lämmin, kylmä ja sade karkottaisi väkeä paljon enemmän, Väkeä on tullut kylältä ja kirkonkylältä ja kauempaa tulleita on haettu, Kukkapuro sanoo ja lupasi jo perjantai-iltana festivaalille jatkoa ensi vuonna.
Rapufest vaikuttaa omaleimaiselta ja sympaattiselta festivaalilta. Tapahtumassa ruokapuolesta huolehti KulinaariGansterit-hyväntekeväisyysyhteisö. KulinaariGansterit on neljän hengen ydinporukan muodostama yhteisö, joka on ollut mukana erilaisissa hyväntekeväisyystapahtumissa myymässä ruokaa, eikä tavoittele toiminnastaan voittoa. Rapufestiin he päätyivät hoitamaan ruokapuolta, kun tapahtuman järjestäjät pyysivät. Kokemus oli myös heidän mielestään positiivinen, ja vierailu Lammilla mieleinen. Muuten ei välttämättä olisi tullut koskaan lähdettyä hienoon tapahtumaan ja maisemiin.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi, Säästö-Karit
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski