Kulttuuri Lammi

Lammin soittokunta toivottaa uudet soittajat tervetulleiksi

Vaikka Lammin soittokunta, kuten luultavimmin kaikki muutkin Suomen soittokunnat, kaipaa riveihinsä lisää nuoria soittajia, ikä ei ollut este sille, etteivätkö soittokunnalla nuotit olisi olleet kohdallaan Lammi-viikon puistokonsertissa. Soittokunnan kesäiset sävelet kuten Kesäillan valssi saivat monen jalan vipattamaan.

– Meillä on kymmenen soittajan vakiojoukko, mutta saamme tarvittaessa vahvistuksia. Nuoret ovat kiinnostuneempia räpistä kuin puhallinmusiikista, sanoo johtaja Jukka Hanhisalo
Puupuhaltimiin Lammin seudulta saa vielä väkeä, mutta mataliin vaskiin kuten vetopasuunaan, baritoniin ja tuubaan on soittajia vaikeampi löytää.
– Trumpettiin onneksi saa vielä väkeä, mutta matalat vasket ovat tässä suhteessa haasteellisia.
Joskus sentään tulee onnenpotkuja.
– Jokin aika sitten minuun otti yhteyttä käyrätorven soittaja joka oli nuoruudessaan harrastanut soittoa ja sitten pitänyt taukoa aika pitkään. Nyt soittoharrastus oli alkanut taas kiinnostaa. Sellaisen soittajan voi vain toivottaa tervetulleeksi tutustumaan joukkoon.
Soittokunta harjoittelee talvisin kerran viikossa Vanajaveden opiston piirinä.
– Joukkoon saa ilman muuta tulla, mutta nuottien lukutaito on suotavaa. Ilman sitä soittaja ei oikein joukon mukana pysy.
Joskus aikoinaan Lammilla on ollut jopa nuorisosoittokunta Soittokunta on tällä nimellä tuonut esiin puhallinmusiikkia 45 vuotta.
– Kaksi perustajajäsenistä on yhä mukana. Kun sormet pelaavat ja keuhkot kestävät, voi tätä harrastusta jatkaa pitkälle, sanoo Hanhijoki.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski