Kulttuuri Lammi

Lykky sai 500 euron apurahan Kotiseutuliitolta

Kuva kirjasta Lamminraitin vaiheita, Kuva: Olli Peltosen perikunta

Suomen Kotiseutuliitto jakoi Kotiseudulle-apurahoja Kajaaniin, Köyliöön, Paltamoon, Haukiputaalle, Siikalatvaan, Turkuun ja Lammille.

Yhteistä apurahan saaneissa hankkeissa on Kotiseutuliiton tiedotteen mukaan se, että niissä esitellään kotiseutua eri tavoin.  Kainuun museo- ja kotiseutuyhdistyksen, Köyliö-seuran, Paltamo-Seuran ja Haukipudas-seuran hankkeissa tehdään esittelyvideo muun toiminnan ohessa. Turkuseura tuottaa Turun murretta käsittelevässä hankkeessaan podcastin eli äänitiedoston verkkoon ja Lammin kotiseutu- ja kulttuuriyhdistys materiaalipaketin opettajille. Pulkkilan Seura järjestää hankkeessaan lapsille perinnetyöpajoja.

Kotiseudulle-apurahahakemuksia tuli kaikkiaan 122. Rahaa haettiin hakemuksissa yhteensä 286 006 euroa. Kotiseutuliitto jakoi yhteensä 16 200 euroa seitsemälle yhdistykselle:

Kainuun museo- ja kotiseutuyhdistys, Kajaani, 1 500 euroa
Köyliö-seura, Köyliö, 3 000 euroa
Paltamo-Seura, Paltamo, 2 800 euroa
Haukipudas-seura, Haukipudas, 3 000 euroa
Pulkkilan Seura, Siikalatva, 2 400 euroa
Turkuseura, Turku, 3 000 euroa
Lammin kotiseutu- ja kulttuuriyhdistys, Lammi, 500 euroa

Apurahan saajien valinnassa etusijalla olivat toimintamallit, joita muutkin yhdistykset ja yhteisöt voivat ottaa käyttöönsä. Avustettavien kohteiden valinnassa painotettiin hankkeita, jotka vaikuttavat kotiseututyöhön myönteisesti myös muualla kuin pelkästään hakijayhteisössään.

Lammi-paketti koululaisille – teemapaketti Lammin historiasta ja nykyisyydestä koulujen käyttöön

Lammin kotiseutu- ja kulttuuriyhdistys Lykky ry:n hankkeessa saatetaan Lammin pitäjän historiaa ja nykyisyyteen kuuluvia ominaispiirteitä kolmannen, viidennen ja seitsemänsien luokkien oppilaita kiinnostavaan, nykyaikaiseen muotoon. Hankkeessa tehdään koulujen, opettajien ja Lykky ry:n yhteisenä projektina diaesitys opettajien käyttöön. Esitys kertoo lapsia kiinnostavalla tavalla, mikä Lammin pitäjä on. Lammi-pakettien teemat kootaan kohdeyleisön ikätasolle sopiviksi, siten että tietomäärä kasvaa ikätason kasvaessa.

 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski