Kulttuuri Hämeenkoski Hauho Lammi Tuulos Keski-Häme

Mediaan osallistuminen edistää nuorten hyvinvointia

Koululaisten tekemä Keski-Häme on tällä viikolla veloituksetta kaikkien katsottavaksi. Klikkaa linkkiä Digilehti ja katso, mitä kaikkea Hakkalan koulun 8.-luokkalaiset ovat sanomalehtiprojektissa saaneet aikaan!

Tampereen yliopiston tuoreessa tutkimushankkeessa selvitettiin, millaisia vaikutuksia mediataitojen ja osallisuuden vahvistamisella on nuorten hyvinvoinnille. Hankkeen koordinaattorina ja päätutkijana toiminut Mari Pienimäki kertoo tuoreessa Mediakasvatus-seuran julkaisussa, että mediasisältöjen itse tekeminen ja medioihin osallistuminen voi parhaimmillaan kasvattaa lapsen ja nuoren kokemusta omasta kyvykkyydestään ja edistää aktiivista toimijuutta yhteisöissä.

Samanaikaisesti voivat Pienimäen mukaan kehittyä myös mediataidot ja medialukutaito.

Monilla nuorilla oli paljon medioihin liittyvää piilevää kyvykkyyttä, jonka esiin nostaminen työpajoissa tarjosi heille kokemuksen kompetenssista. Onnistunut pedagoginen valinta oli esimerkiksi vertaisohjaaminen, jonka kautta nuoret saattoivat tuoda esille mediataitoihinsa ja -tietoihinsa liittyvää kyvykkyyttään luontevasti.

Pienimäki sanoo, että lasten ja nuorten mediakäyttöä olisikin tärkeätä tarkastella enemmän ihmisenä kasvun ja hyvinvoinnin näkökulmista ja lisäksi kiinnittää erityisesti huomioita mediankäytön laatuun ja monipuolisuuteen.

Keski-Hämeeltä jo neljäs  koululaislehti

Nuorten osaamista arvostetaan myös Keski-Hämeessä, jossa julkaistiin nyt neljännen kerran koululaislehti. Sen sisällöstä suurin osa on Hakkalan koulun 8.-luokkalaisten tuottamaa. Kurkkaa digilehti. Koululaisten kunniaksi se on tällä viikolla kaikille maksuton, eikä edellytä kirjautumista.

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi, Säästö-Karit
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski

MurmisP