Uutisaiheet Lammi

Lakkautusuhka ei laimentanut Lammin lukion vetovoimaa

Lammin lukio. Kuva: Merja Hirvisaari

Koulutuskuntayhtymä Tavastia julkaisi eilen tiedot kevään 2020 yhteishaun tuloksista. Haku päättyi viime viikon tiistaina 10.3.2020. Koulutuskuntayhtymä Tavastian oppilaitoksista yhteishaussa mukana olivat Ammattiopisto Tavastia sekä Hämeenlinnan lyseon, Kaurialan, Lammin ja Parolan lukiot.

Tavastian tiedotteen mukaan Lammin lukion suosio pysyi suhteellisen ennallaan, mutta rehtori Esa Kähkönen on laskeskellut, että lukiolaisia on Lammilla ensi vuonna enemmän kuin tänä vuonna.

– Toistaiseksi kohu ei siis ole vaarantanut Lammin lukion vetovoimaisuutta, Kähkönen kirjoittaa blogissaan.

Kaiken kaikkiaan nuorten kiinnostus etenkin lukiokoulutusta kohtaan kasvoi kevään hakutulosten perusteella, sillä ensisijaisia hakijoita Tavastian lukiokoulutukseen oli nyt noin kymmenen prosenttia enemmän kuin keväällä 2019. Kantakaupungin lukioista Hämeenlinnan lyseo kasvatti suosiotaan, Kaurialan hakijamäärässä taas oli pientä pudotusta. Parola pysytteli Lammin tavoin suhteellisen samoissa lukemissa kuin kahtena edellisenä vuotena.

Ammattiopisto Tavastiassa suosituimmat tutkinnot yhteishaussa olivat talotekniikan perustutkinto, liiketoiminnan perustutkinto, uusi tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto sekä sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon perustason ensihoidon osaamisala. Yhteensä ensisijaisia hakijoita Ammattiopisto Tavastiaan oli 604. Aloituspaikkoja on 595. Lähialueen ammatillisista oppilaitoksista Ammattiopisto Tavastia oli ainoa, johon ensisijaisia hakijoita oli enemmän kuin aloituspaikkoja on tarjolla.

Yhteishaun tulokset tulevat opiskelijoille aikaisintaan 11.6.2020, ja opiskelupaikka pitää vastaanottaa 25.6.2020 mennessä. Mikäli opiskelija jää yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa, hän voi hakea vapaiksi jääneille opiskelupaikoille jatkuvassa haussa. Näistä tiedotetaan heti yhteishaun tulosten julkaisun jälkeen.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski