Uutisaiheet Keski-Häme

Lauri Arvolasta Vanajavesisäätiön hallituksen puheenjohtaja

Lauri Arvola. Kuva: Jussi Karvonen

Vanajavesisäätiön hallitus valitsi 13.2.2020 pidetyssä kokouksessaan säätiön hallituksen puheenjohtajaksi yksimielisesti emeritusprofessori Lauri Arvolan. Varapuheenjohtajaksi valittiin Janakkalan kunnan ympäristöpäällikkö Heikki Tamminen.

Helsingin yliopiston Lammin biologisen aseman ympäristötutkimuksen professorin virasta viime syksynä eläkkeelle jäänyt Lauri Arvola kertoo Vanajavesisäätiön tiedotteessa iloitsevansa valinnastaan.

– Nyt, kun kokopäiväinen tutkimus- ja opetustyö ei enää vie aikaani, minulla on paremmat mahdollisuudet osallistua Vanajaveden hyväksi tehtävään työhön, totesi Arvola. Hän on tehnyt tiivistä yhteistyötä Vanajavesikeskuksen kanssa sen toiminnan alusta asti ja toimi muun muassa Vanajavesikeskuksen vesijaoston puheenjohtajana kymmenen vuoden ajan.

– Säätiön hallituksen puheenjohtajana toivon, että laajaan yhteiseen näkemykseen pohjautuva työ Vanajaveden vesistön hyväksi jatkuu ja edelleen kehittyy, kertoo Arvola.

Lauri Arvola seuraa Vanajavesisäätiön hallituksen puheenjohtajan tehtävässä Valkeakosken kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Järvistä, jonka kaksivuotiskausi päättyi hyvillä mielin.

– Jatkan innolla hallituksessa edelleen. Vanajavesikeskuksessa tehdään todella tärkeää työtä. Kyse on yhteisen hyvän aikaansaamisesta, toteaa Järvinen.

Hallituksen jäsenet perustajien edustajia

Vanajavesisäätiön hallitus koostuu säätiön kahdeksan perustajatahon edustajista. Hallituksen jäsenet 2020–2021 ovat:
–        pj. Lauri Arvola, Helsingin yliopiston Lammin biologinen asema (edustaa perustajatahoa PAM ry)
–        varapj. Heikki Tamminen, Janakkalan kunta
–        Pekka Järvinen, Valkeakosken kaupunki
–        Arto Laine, MTK Häme ry
–        Kirsi Ojansuu-Kaunisto, Hämeenlinnan kaupunki
–        Juha Haukka, Hämeen Yrittäjät ry
–        Mari Monto, Hattulan kunta
–        Annu Arima, Hämeen Sanomat Oy

Kunnostuksia ja avustuksia

Säätiön hallitus linjasi kokouksessaan myös alkaneen vuoden toimintaa. Erilaisten vesistökunnostusten toteuttamista jatketaan yhteistyössä alueen toimijoiden kanssa. Säätiö pyörittää useita hankkeita, joissa muun muassa kunnostetaan lintuvesiä, vähennetään vesistöihin kohdistuvaa kuormitusta ja edistetään vesistömatkailua. Aiempien vuosien tapaan säätiö jakaa keväällä 2020 myös avustuksia omaehtoiseen vesien- ja ympäristönhoitoon. Avustusten hakuaika on 24.2.–6.4.2020.

Vanajavesisäätiö tukee Vanajaveden alueen vesistöjen, ympäristön ja maiseman tilan parantamiseen tähtäävää toimintaa. Vanajavesisäätiö ylläpitää Vanajavesikeskusta, joka hoitaa vesistöjä ja maisemaa parempaan kuntoon, innostaa ihmisiä toimimaan ympäristön hyväksi ja pyrkii monin tavoin vahvistamaan koko Vanajaveden alueen vetovoimaisuutta.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski