Uutisaiheet Hauho Lammi Tuulos

Lifecare aiheuttaa ongelmia

Lifecare-tietojärjestelmän ongelmat aiheuttavat viiveitä myös kotihoidon helmikuun asiakaslaskutukseen. Kuva: Colourbox

Vaikka Lifecare-potilas- ja asiakastietojärjestelmän muualla aiheuttamiin ongelmiin pyrittiin Hämeenlinnassa varautumaan etukäteen, on sen viime viikonloppuna toteutettu käyttöönotto aiheuttanut ennakoimattomia virheitä erityisesti kotihoitoon.

Päivityksen jälkeen esiin tulleiden tietojärjestelmän vikojen vuoksi on mahdollista, että kaikista varmistustoimenpiteistä huolimatta yksittäisten asiakkaiden kotikäyntejä voi jäädä tekemättä.

Tietojärjestelmien virheitä ollaan parhaillaan korjaamassa, mutta kotihoidossa varaudutaan siihen, että tilanne jatkuu myös viikonlopun yli.

Kotihoidon organisaatiossa tehdään kaikki mahdollinen asiakasturvallisuuden varmistamiseksi. Toivomme kuitenkin, että läheiset pitävät tässä tilanteessa mahdollisuuksiensa mukaan yhteyttä kotihoidon palveluja saaviin asiakkaisiin, sanoo Hämeenlinnan vs. sosiaali- ja terveysjohtaja Satu Ala-Kokko.

– Mikäli hoitaja ei ole tullut sovitusti kotikäynnille, toivomme ilmoitusta ensisijaisesti omaan kotihoitotiimiin. Käyntiajat voivat viivästyä totutusta.

Tietojärjestelmän ongelmat aiheuttavat lisäksi viiveitä kotihoidon helmikuun asiakaslaskutukseen.

Perjantaina koko järjestelmä kaatui palveliongelman vuoksi. Palutus onnistui suhteellisen nopeasti, mutta ongelmat potilastietojen kirjaamisessa aiheuttivat joidenkin vastaanottoaikojen peruuttamisia perjantaina.

Myös terveyspalveluissa potilastietojärjestelmä toimii hitaasti ja tämä heijastuu palveluihin. Kaikki hoidetaan, mutta asioiden hoitaminen saattaa kestää tavanomaista kauemmin, Kanta-Hämeen keskussairaalasta kerrotaan. Potilailta toivotaan kärsivällisyyttä heidän asioidessaan sairaalassa ja terveysasemilla.

 

Tagit

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski