Kolumnit Uutisaiheet Lammi

Lupaus

Päivi Kankaanmäki.

Taas on saatu yksi vuosi pakettiin, ja edessä on kokonaan uusi vuosikymmen. Vuodenvaihde on monelle lupausten aikaa. Ja kun muutama viikko on mennyt, niin paluu entiseen on tapahtunut ihan huomaamatta. Näin minulle ainakin on monesti käynyt. Olen tankannut suklaata joulun aikana useampana päivänä ja jossain vaiheessa viimeistä konvehtia syödessä olen päättänyt, että nyt loppuu. Tammikuun loppuun mennessä on kauppakassiin kuitenkin ilmestynyt suklaalevy, joka tietysti on pitänyt syödä samantien.

Tämä suklaalakkolupaus on koettu moneen kertaan ja yhtä monta kertaa se on päättynyt aika nopeasti. Miksi sitten rääkätä itseään ja tehdä kaikenmoisia lupauksia, jotka jo syntyessään ovat tuhoon tuomittuja? Monesti lupaus tehdään kertomalla se julkisesti, koska silloin sen lopettaminen liian aikaisin on vaikeampaa ja kertoo heikosta itsekurista. Tämäkään ei valitettavasti minulla toimi.

Monesti lupaukset liittyvät terveyteen tai elämäntapojen muuttamiseen. Nämä kuitenkin ovat ne vaikeimmat lupaukset, mitä pystyy toteuttamaan. Mitä jos tänä vuonna edettäisiinkin pienin askelin. Älä lupaa itsellesi sellaista, mikä jo syntyessään on epärealistista. Toteuta sellainen, mikä on helposti tehtävissä. Ja jos tulee päiviä, ettei se toteudu, niin älä lopeta, vaan jatka seuraavana päivänä. Esimerkiksi juo joka päivä lasillinen vettä. Tämä on helppo pitää, koska monesti juomme päivittäin vettä. Soita kerran viikossa hyvälle ystävälle tai pyöritä päivittäin olkapäitä molempiin suuntiin viisi kertaa.

Minä tein yhden lupauksen tälle vuodelle. Mittaan verenpaineen kerran kuukaudessa ja kirjaan vihkoon ylös. Hyvää vuotta 2020 sinulle, teit sitten lupauksia tai et.

Päivi Kankaanmäki
Kirjoittaja on lammilainen terveysalan yrittäjä ja kaupunginvaltuutettu.

Tagit

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski