Uutisaiheet Keski-Häme

Milloin viimeksi testasit palovaroittimen?

Kuva: Verisure

Paloturvallisuudesta huolehtimisessa on Suomessa parantamisen varaa. Palovaroitin on ollut pakollinen kodeissa ja muissa asuinrakennuksissa vuodesta 2000 eli lähes 20 vuotta. Siitä huolimatta palovaroittimia ei tutkimuksen mukaan ole riittävästi noin kymmenesosassa kodeista.

Palovaroittimia tulee lain mukaan olla vähintään yksi kappale asunnon jokaista 60 neliömetriä kohti, ja jokaisessa kerroksessa tulee olla oma palovaroitin. Lisäksi on suositeltavaa, että varoitin löytyy jokaisesta huoneesta, jossa nukutaan.

Palovaroitin on halpa henkivakuutus, mutta vain, jos se toimii. Suomalaisista vain alle puolet on testannut palovaroittimensa toimintakunnon

• Alle joka toinen (45 %) suomalainen on testannut palovaroittimensa toimivuuden suositusten mukaisesti.

• Mitä nuorempi vastaaja, sitä enemmän kodin paloturvallisuudessa on puutteita. Nuorista 18–29-vuotiaista varoittimia ei ole tarpeeksi 13 prosentilla ja 7 prosenttia ei osaa sanoa.

• Vain harva nuorista 18–29-vuotiaista on testannut palovaroittimien toimivuutta suositusten mukaisesti. Varoitin on testaamatta jopa 69 prosentilla nuorista.

• Yli 60-vuotiaista palovaroitin on testaamatta 38 prosentilla.

• Vaikka kotona olisi joskus ollut tulipalo, viidesosalla (21 %) ei silti ole riittävästi palovaroittimia.

• Myös tulipalon kokeneista vain puolet (51 %) oli testannut palovaroittimen toiminnan viimeisen kuukauden aikana.

Tutkimuksen toteutti Verisure Oy:n toimeksiannosta YouGov Finland vuonna 2018. Kyselyyn vastasi 1006 yli 18-vuotiasta suomalaista. Sekä lähtöotos että lopullinen vastaajajoukko painotettiin suomalaista aikuisväestöä edustavaksi iän, sukupuolen ja asuinpaikan mukaan.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski