Ajankohtaista Uutisaiheet Keski-Häme

Mitä tehdä joulukuuselle?

Muovikuusi on sekajätettä, aito kuusi risujätettä. Kuva: Keski-Hämeen kuva-arkisto

Yksi lopetti joulunvieton heti vuodenvaihteessa, toinen loppiaisena ja kolmas odottaa Nuutin päivään. Kaikkien joulukuusen koristaneiden täytyy kuitenkin miettiä, mitä tehdä kuuselle, kun joulu on ohi.

Ne, joilla kuusi oli muovinen, toivottavasti säilyttävät kuusen tulevia jouluja varten, sillä muovisen kuusen hiilijalanjälki tulee korvattua vasta sitten, jos kuusta käytetään 20 vuoden ajan. Luonnonkuusen käyttäjiä palvelevat lähiseudun kaatopaikat ja jätteenkuljettajat.

Hämeenlinnassa jäteauto nappaa kuusen kyytiinsä ilmaiseksi jäteastian viereltä tammi–helmikuun aikana. Kuusi tulee laittaa selkeästi jäteastian tai jätekatoksen välittömään läheisyyteen. Kuuset kerätään mukaan siinä tahdissa, kun ne mahtuvat mukaan kuormiin.

Tammikuun aikana kuusen voi tuoda ilmaiseksi myös Kiertokapulan jätteidenkäsittelyalueille. Karanojan jätteidenkäsittelyalue sijaitsee osoitteessa Karanojantie 145 ja se on avoinna arkisin aamuseitsemästä iltaseitsemään, arkipyhien aattoina kello 7–17. Jäteasemalla aito kuusi kuuluu risujätteeseen ja muovikuusi sekajätteeseen.

Myös Hollolassa joulukuusi voidaan jättää kokonaisena ja koristeistaan riisuttuna jätekatoksen viereen odottamaan jäteautoa. Kuusen voi myös viedä kokonaisena jäteasemalle maksuttomana risujätteenä.

Hollolasta muistutetaan, että kuusen voi myös pilkkoa ja polttaa omassa tulisijassa tai laittaa palasina energiajäteastiaan.

Hollolan jäteasema sijaitsee osoitteessa Paassillantie 114, 15880 Hollola. Se on avoinna joka toinen päivä ma,ke ja pe kello 12–18.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat